Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

GPX z Health do Komoot

(Temat utworzony: 3 tygodni(e) temu)
123 Wyświetlenia
Marszal1983
Helping Hand
Opcje
Cześć, mam Galaxy watch 7 i używam go do śledzenia kręcenia na rowerku. Zegarek ma obsługę Komoot, ale jakoś wygodniej mi jest używać śledzenia treningu za pomocą fabrycznego treningu rower w zegarku bo fajnie informuje mnie co 5km o statystykach. Jako że jestem też na Komoot i tam umieszczam kręcenie to w Samsung health zapisuję trening jako gpx a w Komoot importuje ten trening. Tu pojawia się problem bo w koomot są rozbieżności w czasie, dystansie, prędkości. Próbowałem w Komoot zapisywać gpx jako ukończony trening oraz otwierać gpx w plenerze trasy liczac6ma jakąś edycję ale nie ma takich opcji. Dlaczego Komoot po prostu nie przenosi danych 1:1? Mógłbym oczywiście używać Komoot na zegarku bo tam mam, ale jak pisałem wyżej, bardziej odpowiada mi informowanie Samsung o statystykach co 5km niż Komoot. Hilfe
2 Odpowiedzi
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Tak, to niestety jest prawda. Każda platforma inaczej przelicza dane treningowe, nieważne czy to Komoot, czy Strava; niestety będą się różniły. I nie jest to wina Samsunga ani aplikacji Shealth.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marszal1983  Cześć

Ciężko wyjaśnić rozbieżności między aplikacjami, warto w tej sprawie skontaktować się również z obsługą aplikacji Komoot. Jeżeli chodzi o zgłaszanie błędów po stronie Samsung może zrobić to Pan przez raport o błędach: 

1. Galaxy Wearable > Menu (przypięta ikona na dole ekranu w aplikacji z kółkiem i kwadratem) >

3 kropki > Ustawienia > Kontakt z nami > Wyślij zgłoszenie > ikona ołówka w prawym dolnym rogu > [wybór urządzenia] > pojawi się komunikat o generowaniu dziennika.

*W starszych wersjach Galaxy Wearable i Samsung Members:

Galaxy Wearable > 3 paski (menu) > Kontakt z nami > Raporty o błędach > [wybór urządzenia] > pojawi się komunikat o generowaniu dziennika.

2. Odtwarzamy problem - o ile to możliwe z nagraniem wideo.

3. Wracamy do Samsung Members, uzupełniamy opis, dodajemy nagranie wideo/screeny i upewniamy się, że opcja: Wyślij dane raportu systemu, jest zaznaczona.

4. Wysyłamy raport.

0 Like