Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch Ultra sam odbiera połączenia

(Temat utworzony: 24-10-2024 02:37 PM)
701 Wyświetlenia
Jaccc
Apprentice
Opcje
Zegarek jest sparowany z Galaxy S24 Ultra i posiada własny plan na eSIM z tym samym numerem. Denerwujący problem jest taki, że często sam automatycznie odbiera połączenia przychodzące na telefon albo Whatsaap. Wystarczy 2-3 sekundy i połączenie jest odebrane na zegarku, czasem nawet nie zdążę zobaczyć kto dzwoni. Czy ktoś miał podobny problem i zna rozwiązanie lub wie jak to wyłączyć?
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jaccc  

Proszę w takiej sytuacji wykonać wipe cache partition. Jest to czyszczenie pamięci podręcznej systemu, które powinno wyeliminować takie błędy. Nie usuwa to żadnych danych.

1. Proszę włączyć zegarek.
2. Proszę wcisnąć i przytrzymać jednocześnie obydwa przyciski.
3. Gdy pojawi się napis "Rebooting", proszę 3 razy nacisnąć przycisk power.
4. Przesuwając się w dół przyciskiem power proszę wybrać opcję Recovery i zatwierdzić ją przytrzymując przycisk power.
5. Przesuwając się w dół, dolnym klawiszem, proszę wybrać wipe cache partition i zatwierdzić naciśnięciem przycisku power.
6. Proszę wybrać Yes, przesuwając się w dół dolnym klawiszem, i zatwierdzić naciśnięciem przycisku power.
7. Proszę zatwierdzić Reboot system now naciśnięciem przycisku power.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

14 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jaccc  Dzień Dobry :smiling-face:

Czy ten błąd nie występuje za każdym razem? Czasami zegarek dzwoni do momentu ręcznego odebrania połączenia?

0 Like
Jaccc
Apprentice
Opcje
Dzień dobry, to zależy. Czasami jest tak, że 10 połączeń z rzędu odbiera automatycznie bez mojej ingerencji, a czasami jest OK i mogę odebrać ręcznie albo na zegarku albo na telefonie.
0 Like
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jaccc  

Proszę w takiej sytuacji wykonać wipe cache partition. Jest to czyszczenie pamięci podręcznej systemu, które powinno wyeliminować takie błędy. Nie usuwa to żadnych danych.

1. Proszę włączyć zegarek.
2. Proszę wcisnąć i przytrzymać jednocześnie obydwa przyciski.
3. Gdy pojawi się napis "Rebooting", proszę 3 razy nacisnąć przycisk power.
4. Przesuwając się w dół przyciskiem power proszę wybrać opcję Recovery i zatwierdzić ją przytrzymując przycisk power.
5. Przesuwając się w dół, dolnym klawiszem, proszę wybrać wipe cache partition i zatwierdzić naciśnięciem przycisku power.
6. Proszę wybrać Yes, przesuwając się w dół dolnym klawiszem, i zatwierdzić naciśnięciem przycisku power.
7. Proszę zatwierdzić Reboot system now naciśnięciem przycisku power.

Jaccc
Apprentice
Opcje
Dziękuję za instrukcję. Po wstępnych testach wyczyszczenie cache zdaje się rozwiązywać problem. Mam nadzieję, że tak zostanie na dłużej 😊
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jaccc  Świetnie. Pozdrawiam 😀

0 Like
DarekP_
Apprentice
Opcje
U mnie występuje ten sam problem. Jedno na ok 10 połączeń odbiera się samo, bez mojej ingerencji. Rozmówca jest słyszany w zegarku.
Robiłem to czyszczenie wg w/w procedury nawet kilka razy. Później nawet resetowałem zegarek do ustawień fabrycznych, nic nie pomogło. Co można jeszcze zrobić?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@DarekP_ Być może problem jest po stronie aplikacji. Odinstaluj ją zupełnie z telefonu (zarówno Galaxy Wearable jak i Watch Manager) i sparuj zegarek z telefonem raz jeszcze.

DarekP_
Apprentice
Opcje
Tak właśnie zrobię. Przetestuję i dam znać. Dzięki
0 Like
DarekP_
Apprentice
Opcje
Chyba pomogło. Od dwóch dni żadnego połączenia które samo się odebrało. Mam nadzieję że tak pozostanie 🫡