Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch - konfiguracja eSIM LTE

(Temat utworzony: 22-01-2019 05:46 PM)
42133 Wyświetlenia
Jaro4700
Journeyman
Opcje

Witam, 

Jestem abonentem Orange. Mam Note 9 niebrandowany oraz Galaxy Watch lte. W salonie otrzymałem kod QR karty esim. Aby ją aktywować trzeba poczekać do zakładki sieci komórkowe w aplikacji Galaxy Watch. Niestety po chwili oczekiwania pojawia się komunikat " usługa mobilna nie może być konfigurowana z tego telefonu.  Próbowałem wyciągać karty,  wkładać kartę powiązana z esim'em (tzn ta do dezaktywacji po uruchomieniu esim) i nic,  cały czas ten sam problem.  Jak go rozwiązać ?

Doprecyzowałem tytuł wątku /RadekK

104 Odpowiedzi
Matt007
Explorer
Opcje

Karta e-sim jest zainstalowana tylko i wyłącznie na zegarku. Jest to zupełnie odrebny numer telefonu

0 Like
ŁukaszD
Pathfinder
Opcje

@Matt007  Telefon i zegarek kupiłeś w tym samym miejscu?

Matt007
Explorer
Opcje

Tak ale już się wyjaśnilo co jest nie tak. Żaden z operatorow w moim  miejscu zamieszkania nie ma usługi na smartwache. (Tzn.dokladnie Vodafone ma ale tylko na dane i SMS.

0 Like
sawh
First Poster
Opcje
Gdzie znaleźć kod aktywacyjny do galaxy watch 4
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@sawh, z tego co pamiętam w T-Mobile kod QR przychodzi w mailu od operatora. Obstawiam, że w Orange podobnie. Sprawdzałeś zatem skrzynkę mailową?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Noreto
Navigator
Opcje
Witam jak mogę dodać karte e sim do zegarka watch 4 clasic?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Noreto, część kroków będzie uzależniona od operatora, ale podpowiedzi znajdziesz również w tym wątku, w którym piszemy.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

EdiServis
Apprentice
Opcje

Dzięki kolego! Masz rację z kartą T-mobile zadziałało, nie trzeba uruchamiać vpn, Orange to dziwna sieć a ich technicy nie mają nawet cienia wiedzy :winking-face: jeszcze raz dzięki pomogło na zegarku GWatch z DE. Pozdrawiam.

0 Like
ElvisPelvis
Student
Opcje
Hej mam plusa czy można jakoś e-sim na zegarek wrzucić?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@ElvisPelvis Kontaktuj się z operatorem. To operatorzy mają przygotowane e-simki na różne modele.

0 Like