Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch - konfiguracja eSIM LTE

(Temat utworzony: 22-01-2019 05:46 PM)
42102 Wyświetlenia
Jaro4700
Journeyman
Opcje

Witam, 

Jestem abonentem Orange. Mam Note 9 niebrandowany oraz Galaxy Watch lte. W salonie otrzymałem kod QR karty esim. Aby ją aktywować trzeba poczekać do zakładki sieci komórkowe w aplikacji Galaxy Watch. Niestety po chwili oczekiwania pojawia się komunikat " usługa mobilna nie może być konfigurowana z tego telefonu.  Próbowałem wyciągać karty,  wkładać kartę powiązana z esim'em (tzn ta do dezaktywacji po uruchomieniu esim) i nic,  cały czas ten sam problem.  Jak go rozwiązać ?

Doprecyzowałem tytuł wątku /RadekK

104 Odpowiedzi
Abusis
First Poster
Opcje

Witam zakupiłem u operatora zegarek Galaxy Watch 5. Wg zapewnień sprzedawcy miała być to wersja LTE do aktywacji na nim karty eSIM. Niestety nigdzie nie znajduję takiej opcji ani w instrukcji ani w aplikacji Samsung Wearable. Mam podejrzenia że sprzedano mi wersją bez LTE. Jak to zweryfikować? Na pudełku nigdzie nie znajduję opisu. Jest tylko napis o modelu wielkości tarczy oraz Bluetooth, wifi i gps. Zapytania do pomocy technicznej można wysłać jedynie po rejestracji produktu a nie chcę go rejestrować bo nie wiem czy nie będzie podlegać zwrotowi jeśli sprzedano mi złą wersję. Proszę o pomoc jak zweryfikować czy sprzedano mi dobrą wersję, czy to jest LTE. Dziękuję.

0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje

Czy w ustawieniach aplikacji Galaxy Wearble znajduje się zakładka z taryfami? Aby sprawdzić, czy zegarek jest LTE wchodzimy w: Galaxy Wearble >> Ustawienia 

W ustawieniach na samej górze powinny wyświetlać się:

- NUmer modelu

- Numer seryjny

- NUmer IMEI

- RAM

Jeśli nie mamy numeru IMEI, to znaczy, że jest to wersja Bluetooth. Jeśli tak jest to najlepiej złożyć reklamację. Przy okazji, gdzie został zakupiony zegarek?

ELM0
Helping Hand
Opcje
Wygląda na oszustwo. Polecam zrobić jak pisze kolega @FG_Test23
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Abusis, Najprościej możesz to sprawdzić po kodzie modelu, który znajdziesz na odwrocie opakowania. Modele z LTE to: SM-905F, 915F, 925F. Wszystkie inne (SM-900, 910, 920), to modele tylko z Wi-Fi.

Abusis
First Poster
Opcje

Dziękuję za odpowiedz, tak właśnie myślałem a teraz mam już potwierdzenie. Pozostaje mi zatem iść do operatora ( co mam ukrywać - plus) i podziękować za fachowość sprzedawcy. Nie ma to jak sprzedać nr eSIM i dodać do tego sprzęt bez LTE mimo takiej prośby. 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Niestety, ale co raz więcej sprzedawców z tego typu punktów bardzo często nie ma w ogóle wiedzy na ten temat, a tylko na sprzedaż usługi. I to sie dla nich chyba tylko liczy.
motokriss
First Poster
Opcje
A w play tez nie działa? Kupilem zegarek na xcom i nie trybi niby z play, telefon też kupiony w teleakces w sklepie polskim 1717873740087_1717873740077_0.jpg
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@motokriss, zgodnie z informacją na stronie operatora Play, obecnie nie udostępniają usługi eSIM na zegarkach:

Zrzut ekranu wykonał Worldgorger666Zrzut ekranu wykonał Worldgorger666

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

wildhunter
Journeyman
Opcje
Dzień dobry  czy  ktoś  wie  jak  włączyć skaner/czytnik w samsung  galaxy watch 7 i czy jest w ogóle taka możliwość?.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@wildhunter, Jaki skaner masz na myśli ? Zegarki nie posiadają czytnika odcisku palca.