Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 7 Ultra wysokościomierz

(Temat utworzony: 19-07-2024 07:15 PM)
1186 Wyświetlenia
Paczol
Journeyman
Opcje
Cześć 
Nurtuje mnie jedno pytanie. 
Watch 7 ultra potrzebuje połączenia z internetem do określenia wysokości?
W danych technicznych nie widzę żeby był wyposażony w wysokościomierz. 
Wcześniejsze modele zegarków wymagały połączenia z internetem do uruchomienia odczytu wysokości. 
14 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ja na GW6 Classic zainstalowałem wysokościomierz z zewnetrzengo sklepu (APK na forum XDA developers) jednak efekt marny. Mimo ręcznej kalibracji nadal odchyłki od kilku do kilkunastu metrów. W poprzednim GW 46mm tragedia granica błędu 250m, za to na GWA2 w miarę ok podobnie do GW6 Classic po dobrej i dokładnej kalibracji. Wspomniana aplikacja NIE potrzebuje internetu.

Na GWA2 i GW 46mm fabryczne aplikacje samsunga z Galaxy Store

0 Like
Paczol
Journeyman
Opcje
To inaczej zapytam.
Czy zegarek z włączonym trybem offline jest w stanie pokazać wysokość w fabrycznej aplikacji kompas?
Jeżeli nie to Samsung dał totalnie ciała adresując ten zegarek do sportów bardziej wyczynowych biorąc pod uwagę brak jednego , podstawowych sensorów.
A dokładność wskazań to osobny temat.
Niea sprzętu idealnego. Ostatnio Garmin 7x pro pokazuje totalne bzdury jeżeli chodzi o sen.
Także ten...
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
W aplikacji kompas nie ma wysokości. Jest kierunek i współrzędne GPS w przypadku połączenia z siecią. Przynajmniej na GW6 Classic
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
W przypadku zewnętrznej aplikacji działa w trybie offline tak samo jak w starszych zegarkach na tizenie
0 Like
Paczol
Journeyman
Opcje
Jest. Tylko wymaga poruszenia się.
Taki bajer zafundował nam Samsung.
Paczol
Journeyman
Opcje
Zegarek w spoczynkuScreenshot_20240720_230147_compass_1000004242_1721509311.png
Paczol
Journeyman
Opcje
I podczas przemieszczania się Screenshot_20240720_230539_sysui_1000004243_1721509541.png
Paczol
Journeyman
Opcje
Zaciąga dane z internetu aby pokazać położenie. Podaje dokładny adres miejsca w którym się znajduje.
Może to i fajne jest. Ale założenie wysokościomierza jest takie, że ma podać wysokość nad poziomem morza.
A do tego wystarczy tylko GPS.
Nie potrafi sam sobie tego przeliczyć?
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nigdy na to nie zwróciłem uwagi, że trzeba się poruszać w starych GW wszytko działało bez GPS bez internetu. To ciekawe jak pokazuje wysokość podczas treningu? Przecież wtedy nie mam internetu włączonego i jakoś się da.
0 Like