01-03-2019 02:35 PM
Czołem Forumowicze!
W ostatnim poradniku pisałem o nagrywaniu programów.
Dzisiaj chciałbym rozszerzyć poruszony temat nagrywania i opisać jak działa harmonogram.
Opcja ta umożliwia zaplanowanie nagrywania programów, gdy na przykład nie ma nas w domu
Jak skorzystać z opcji harmonogramu nagrywania przy użyciu ekranu przewodnika?
Naciśnij przycisk HOME(Domek), a następnie TV na żywo. Wybierz interesujący Cię program przy użyciu funkcji Przewodnik. Naciśnij i przytrzymaj przycisk Wybierz, a następnie wybierz opcję Programowanie nagrywania z menu podręcznego, aby zaplanować nagrywanie.
W opcji TV na żywo wybierz przewodnik.
W przewodniku wybierz program, który chcesz nagrać, następnie naciśnij i przytrzymaj przycisk Wybierz.
Wybierz Programowanie nagrywania.
Ikona zegara informuje Cię o zaplanowaniu nagrania danego programu
Można też zaplanować nagrywanie przez wprowadzenie daty i godziny!
Naciśnij przycisk HOME(Domek), a następnie TV na żywo. Wybierz opcję Nagrania. Przejdź do zakładki Harmonogramy.
W opcji TV na żywo wybierz Nagrania.
Wybierz zakładkę Harmonogramy.
Opcja Dodaj nagrywanie pozwoli na podanie wybranych przez was parametrów nagrywania, takich jak na przykład kanał, który chcemy nagrać. W tym menu możemy również ustawić powtarzanie nagrywanie, aby nagrywać program, który emitowany jest cyklicznie
Ustaw swoje preferencje nagrywania i następnie wybierz przycisk Zapisz.
Dla przypomnienia z poprzedniego poradnika:
Pamiętaj o ważnych zasadach funkcji PVR.
Poszczególne pozycje menu mogą nie być wyświetlane w zależności od modelu lub regionu geograficznego.
Mam nadzieję, że powyższy poradnik będzie dla Was bardzo przydatny.
04-10-2023 10:49 PM
@mieczro Czy jesteś pewny że modele z 2022 roku mają opcje nagrywania na rynek Polski?
Model UE43BU8002K - nagrywanie z EPG; PVR; timeshift
@iwcio Zapoznaj się z tym tematem.
05-10-2023 07:28 AM
Witam, nie jestem pewny, telewizorów jest mnóstwo jednego producenta tak jak telefonów. Ale zakładając, że ktoś pyta o nagrywanie to TV ma tą funkcję bo nawet ten oryginalny oszczędny pilot nie ma przycisku REC i można nie wiedzieć tego jak to zrobić. Pozdrawiam i miłego dnia.
04-01-2024 12:54 PM
Czy istnieje jakakolwiek możliwość odtworzenia nagrania z jednego TV na drugim?
Może przecież się zdarzyć przypadek:
- zepsucia TV;
- zamianę na nowy;
- obejrzenia programu w innym pokoju.
Czy klucz szyfrowania można zgrać z jednego TV Samsung i wgrać na inny TV Samsung?
04-01-2024 03:08 PM
Cześć @AndyWiadaw,
Nie ma takiej możliwości, przynajmniej z tego, co się orientuję, każdy klucz jest unikalny i w żaden sposób nie ma możliwości jego przeniesienia, zresztą czasami przy naprawach, jeżeli serwis wymieni płytę główną, to również możliwość odtworzenia nagrań z tego samego TV potrafi zniknąć właśnie w związku ze zmianą klucza 😉
23-05-2025 10:21 AM
Czy funkcja nagrywania, jest dostępna na moim telewizorze?
A jest nim Samsung QE65S94D
23-05-2025 10:34 AM
23-05-2025 12:31 PM