01-03-2019 02:35 PM
Czołem Forumowicze!
W ostatnim poradniku pisałem o nagrywaniu programów.
Dzisiaj chciałbym rozszerzyć poruszony temat nagrywania i opisać jak działa harmonogram.
Opcja ta umożliwia zaplanowanie nagrywania programów, gdy na przykład nie ma nas w domu
Jak skorzystać z opcji harmonogramu nagrywania przy użyciu ekranu przewodnika?
Naciśnij przycisk HOME(Domek), a następnie TV na żywo. Wybierz interesujący Cię program przy użyciu funkcji Przewodnik. Naciśnij i przytrzymaj przycisk Wybierz, a następnie wybierz opcję Programowanie nagrywania z menu podręcznego, aby zaplanować nagrywanie.
W opcji TV na żywo wybierz przewodnik.
W przewodniku wybierz program, który chcesz nagrać, następnie naciśnij i przytrzymaj przycisk Wybierz.
Wybierz Programowanie nagrywania.
Ikona zegara informuje Cię o zaplanowaniu nagrania danego programu
Można też zaplanować nagrywanie przez wprowadzenie daty i godziny!
Naciśnij przycisk HOME(Domek), a następnie TV na żywo. Wybierz opcję Nagrania. Przejdź do zakładki Harmonogramy.
W opcji TV na żywo wybierz Nagrania.
Wybierz zakładkę Harmonogramy.
Opcja Dodaj nagrywanie pozwoli na podanie wybranych przez was parametrów nagrywania, takich jak na przykład kanał, który chcemy nagrać. W tym menu możemy również ustawić powtarzanie nagrywanie, aby nagrywać program, który emitowany jest cyklicznie
Ustaw swoje preferencje nagrywania i następnie wybierz przycisk Zapisz.
Dla przypomnienia z poprzedniego poradnika:
Pamiętaj o ważnych zasadach funkcji PVR.
Poszczególne pozycje menu mogą nie być wyświetlane w zależności od modelu lub regionu geograficznego.
Mam nadzieję, że powyższy poradnik będzie dla Was bardzo przydatny.
12-06-2019 11:12 AM
Dwa razy już nagrywałam dany program, ale kiedy włączy się nagrywanie, to nie można zmienić kanału, aby móc oglądać inny program niż ten nagrywany. Dlaczego?
12-06-2019 11:18 AM
@mikka2 Nie ma takiej możliwości też i mój TV.
26-07-2022 07:35 PM
Witam jeszcze raz, tym razem mam inny temat mianowicie nagrywanie programów TV. Nagrywa losowo z zaprogramowanego timera większość nie jest nagrywana.
Nagrywa z menu EPG oraz nagrywa tzw timeshift.
Nie zależnie od dysku mam Verbatim oraz SSD Samsung t5. Może druga pomoc?
27-07-2022 11:10 AM
@mieczro Napisz jaki masz dokładny model TV i jaką masz wersję firmware?
27-07-2022 11:27 AM
Witam, TV to QLED 55 80AAT
Miałem tu już dyskusję jako MONAT tylko nowe logowanie był rest. Pozdrawiam dzięki za wszelką pomoc.
27-07-2022 11:31 AM
@mieczro Masz wersję 2001?
https://www.samsung.com/pl/support/model/QE55Q80AATXXH/#downloads
27-07-2022 11:37 AM
Tak
27-07-2022 11:52 AM — edytowano 27-07-2022 11:53 AM
@mieczro Jak mam być szczery to nie wiem gdzie może być problem?
Może koledzy @_Technik_ @kamil40013 mają jakiś pomysł?
27-07-2022 12:17 PM
Wcześniej tv był resetowany dwa razy raz zdalnie. Wczoraj był z serwisu Samsunga też nic nie zdziałał. Resetował TV ja później też restowałem jeszcze raz żeby ustawić epg i podgląd. Dziś od rana w timer ustawiam krótkie odcinki aby sprawdzić na razie działa. Serwisant złożył zamówienie na płytę główną. Zapomniałem się go zapytać czy w ustawieniach serwisowych można ustawić timeshift na stałe tak miałem kiedyś w Panasoniku prosto ze sklepu. Uważam że to jest o wiele lepsze w ogóle to te wszystkie telewizory do Panasonica mają na noc. Nie wiem jak jest teraz z panasem, mam również SONY jestem dobrze obeznany z LG. Ok i tak dzięki za twe starania w pomocy. Pozdrowienia na wszystkie dni.