Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zaplanuj nagrywanie programu o dowolnej godzinie!

(Temat utworzony: 12-06-2019 11:18 AM)
27867 Wyświetlenia
MichałM
Expert
Opcje

Czołem Forumowicze!

W ostatnim poradniku pisałem o nagrywaniu programów.

Dzisiaj chciałbym rozszerzyć poruszony temat nagrywania i opisać jak działa harmonogram.

Opcja ta umożliwia zaplanowanie nagrywania programów, gdy na przykład nie ma nas w domu :smiling-face:

Jak skorzystać z opcji harmonogramu nagrywania przy użyciu ekranu przewodnika?

Naciśnij przycisk HOME(Domek), a następnie TV na żywo. Wybierz interesujący Cię program przy użyciu funkcji Przewodnik. Naciśnij i przytrzymaj przycisk Wybierz, a następnie wybierz opcję Programowanie nagrywania z menu podręcznego, aby zaplanować nagrywanie.

20190228_114230.jpg

W opcji TV na żywo wybierz przewodnik.

20190228_114342.jpg

W przewodniku wybierz program, który chcesz nagrać, następnie naciśnij i przytrzymaj przycisk Wybierz.

20190228_114347.jpg

Wybierz Programowanie nagrywania.

20190228_114455 to.jpg

Ikona zegara informuje Cię o zaplanowaniu nagrania danego programu 

Można też zaplanować nagrywanie przez wprowadzenie daty i godziny!

Naciśnij przycisk HOME(Domek), a następnie TV na żywo. Wybierz opcję Nagrania. Przejdź do zakładki Harmonogramy.

20190228_114503.jpg

W opcji TV na żywo wybierz Nagrania.

eloszka.jpg

Wybierz  zakładkę Harmonogramy.

Opcja Dodaj nagrywanie pozwoli na podanie wybranych przez was parametrów nagrywania, takich jak na przykład kanał, który chcemy nagrać. W tym menu możemy również ustawić powtarzanie nagrywanie, aby nagrywać program, który emitowany jest cyklicznie :smiling-face:

20190228_114608.jpg

Ustaw swoje preferencje nagrywania i następnie wybierz przycisk Zapisz.

Dla przypomnienia z poprzedniego poradnika:

Pamiętaj o ważnych zasadach funkcji PVR.

1. Opcja nagrywania programów dedykowana jest dla kanałów telewizji naziemnej.
  2. Ta funkcja może nie być obsługiwana w zależności od modelu lub regionu geograficznego.
  3. Jeżeli zależy Ci na nagrywaniu programów w TV to przed zakupem warto sprawdzić dostępność tej funkcji w modelu, który Cię interesuje.
  4. Zaleca się użycie dysku twardego USB o prędkości 5 400 obr./min lub większej z własnym zasilaniem. Dyski twarde USB typu RAID nie są obsługiwane.

Poszczególne pozycje menu mogą nie być wyświetlane w zależności od modelu lub regionu geograficznego.

Mam nadzieję, że powyższy poradnik będzie dla Was bardzo przydatny.

23 Odpowiedzi
mikka2
First Poster
Opcje

Dwa razy już nagrywałam dany program, ale kiedy włączy się nagrywanie, to nie można zmienić kanału, aby móc oglądać inny program niż ten nagrywany. Dlaczego?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mikka2  Nie ma takiej możliwości też i mój TV.

0 Like
mieczro
Explorer
Opcje

Witam jeszcze raz, tym razem mam inny temat mianowicie nagrywanie programów TV. Nagrywa losowo z zaprogramowanego timera większość nie jest nagrywana.

Nagrywa z menu EPG oraz nagrywa tzw timeshift.

Nie zależnie od dysku mam Verbatim oraz SSD Samsung t5. Może druga pomoc?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mieczro  Napisz jaki masz dokładny model TV i jaką masz wersję firmware?

mieczro
Explorer
Opcje

Witam, TV to QLED 55 80AAT

Miałem tu już dyskusję jako MONAT tylko nowe logowanie był rest. Pozdrawiam dzięki za wszelką pomoc.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
mieczro
Explorer
Opcje

Tak

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mieczro  Jak mam być szczery to nie wiem gdzie może być problem?

Może koledzy @_Technik_  @kamil40013  mają jakiś pomysł?

0 Like
mieczro
Explorer
Opcje

Wcześniej tv był resetowany dwa razy raz zdalnie. Wczoraj był z serwisu Samsunga też nic nie zdziałał. Resetował TV ja później też restowałem jeszcze raz żeby ustawić epg i podgląd. Dziś od rana w timer ustawiam krótkie odcinki aby sprawdzić na razie działa. Serwisant złożył zamówienie na płytę główną. Zapomniałem się go zapytać czy w ustawieniach serwisowych można ustawić timeshift na stałe tak miałem kiedyś w Panasoniku prosto ze sklepu. Uważam że to jest o wiele lepsze w ogóle to te wszystkie telewizory do Panasonica mają na noc. Nie wiem jak jest teraz z  panasem, mam również SONY jestem dobrze obeznany z LG. Ok i tak dzięki za twe starania w pomocy. Pozdrowienia na wszystkie dni.

0 Like