Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automatyczne włączanie i wyłączanie TV Samsung

(Temat utworzony: 14-11-2022 12:33 PM)
4921 Wyświetlenia
pitmag
First Poster
Opcje

Witam wszystkich serdecznie,

Jakiś czas temu zakupiłem TV do wyświetlania prezentacji.  Wszystko działa pięknie, niestety ze względu na rosnące ceny energii dobrze byłoby wył i wł TV o określonej godzinie danego dnia. Niestety model który posiadam nie ma harmonogramu pracy który można ustawić. 

Pytanie brzmi, jak można automatycznie włączać i wyłączać TV które pracują w zamkniętej sieci Internet (brak wyjścia na zewnątrz).

TV to: ue75au8002kxxh oraz UE65AU7172UxxH

Z góry dziękuje za wszystkie pomysły.

0 Like
15 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pitmag Jak masz zamkniętą sieć i nie można skorzystać z Smart Things to chyba  programator włącznik wyłącznik czasowy też nie pomoże jeśli materiał znajduje się na dysku lub pamięci USB.

zycyro
Voyager
Opcje
Kup gniazdko wifi i możesz zaprogramować czas włączenia i wyłączenia
0 Like
pitmag
First Poster
Opcje

Witam,

Dziękuję za odpowiedź. 

@vdsl2 nie ma problemu, może być ostatecznie włącznik czasowy. Przetestowałem już kilka rozwiązań. Skrypty z pythona na nowych TV 2022 nie działają, domoticz i pokrewne aplikacje również nie widzą TV. Dlatego muszę szukać obejścia na innym urządzeniu typu włącznik czasowy. Tutaj dotarłem do apki home assistant i wtyczki hack która umożliwia instalację Tuya local. Obecnie poszukuję jak to zautomatyzować lokalnie ponieważ mogę jedynie wł i wył :))

0 Like
pitmag
First Poster
Opcje

gniazdko wifi działa na chmurze :smiling-face: Udało mi się zmajstrować takie po localu ale potrzebuję to jeszcze zautomatyzować. 

0 Like
Rafalekvx
First Poster
Opcje

Hello, i have 2 tv in my office and i m wanna Automation turn on on 8 am and turn off 4 pm, but in both tv options i see only auto turn off option. I already see post when somebody recommend use smartthings app, but i prefer no using any app where it need specified account. It possible? If yes how?

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Hello. A timer would be a good way for you, but I don't know if your TV sets turn on by themselves after being turned off or do you need to turn them on with the remote control?
0 Like
Przemek15
Journeyman
Opcje
Witam, jak uruchomić automatyzację uruchomienia telewizora o określonej godzinie na konkretnym programie?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Przemek15  Napisz jaki masz dokładny model TV?