Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zaplanuj nagrywanie programu o dowolnej godzinie!

(Temat utworzony: 01-03-2019 02:35 PM)
30000 Wyświetlenia
MichałM
Expert
Opcje

Czołem Forumowicze!

W ostatnim poradniku pisałem o nagrywaniu programów.

Dzisiaj chciałbym rozszerzyć poruszony temat nagrywania i opisać jak działa harmonogram.

Opcja ta umożliwia zaplanowanie nagrywania programów, gdy na przykład nie ma nas w domu :smiling-face:

Jak skorzystać z opcji harmonogramu nagrywania przy użyciu ekranu przewodnika?

Naciśnij przycisk HOME(Domek), a następnie TV na żywo. Wybierz interesujący Cię program przy użyciu funkcji Przewodnik. Naciśnij i przytrzymaj przycisk Wybierz, a następnie wybierz opcję Programowanie nagrywania z menu podręcznego, aby zaplanować nagrywanie.

20190228_114230.jpg

W opcji TV na żywo wybierz przewodnik.

20190228_114342.jpg

W przewodniku wybierz program, który chcesz nagrać, następnie naciśnij i przytrzymaj przycisk Wybierz.

20190228_114347.jpg

Wybierz Programowanie nagrywania.

20190228_114455 to.jpg

Ikona zegara informuje Cię o zaplanowaniu nagrania danego programu 

Można też zaplanować nagrywanie przez wprowadzenie daty i godziny!

Naciśnij przycisk HOME(Domek), a następnie TV na żywo. Wybierz opcję Nagrania. Przejdź do zakładki Harmonogramy.

20190228_114503.jpg

W opcji TV na żywo wybierz Nagrania.

eloszka.jpg

Wybierz  zakładkę Harmonogramy.

Opcja Dodaj nagrywanie pozwoli na podanie wybranych przez was parametrów nagrywania, takich jak na przykład kanał, który chcemy nagrać. W tym menu możemy również ustawić powtarzanie nagrywanie, aby nagrywać program, który emitowany jest cyklicznie :smiling-face:

20190228_114608.jpg

Ustaw swoje preferencje nagrywania i następnie wybierz przycisk Zapisz.

Dla przypomnienia z poprzedniego poradnika:

Pamiętaj o ważnych zasadach funkcji PVR.

1. Opcja nagrywania programów dedykowana jest dla kanałów telewizji naziemnej.
  2. Ta funkcja może nie być obsługiwana w zależności od modelu lub regionu geograficznego.
  3. Jeżeli zależy Ci na nagrywaniu programów w TV to przed zakupem warto sprawdzić dostępność tej funkcji w modelu, który Cię interesuje.
  4. Zaleca się użycie dysku twardego USB o prędkości 5 400 obr./min lub większej z własnym zasilaniem. Dyski twarde USB typu RAID nie są obsługiwane.

Poszczególne pozycje menu mogą nie być wyświetlane w zależności od modelu lub regionu geograficznego.

Mam nadzieję, że powyższy poradnik będzie dla Was bardzo przydatny.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mieczro Na pasku masz chyba tylko opcję nagrywanie. Nie kojarzę aby kiedyś była opcja timeshift.

W opcjach serwisowych nie ma taki opcji aby aktywować.

0 Like
mieczro
Explorer
Opcje

Mam timeshift na pilocie naciskam play albo pauzę i tv startuje z nagrywaniem jak zrobię stop to tv pyta się  czy nagranie zatrzymać 

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Czołem,

Powiedz, czy sytuacja z losowym nagrywaniem występuje na każdym kanale, który programujesz, czy w zależności od tego co nagrywasz w danym czasie? 

Korzystasz z karty CAM CI+? Czy sygnał dociera do twojego TV drogą naziemną bez szyfrowania?

0 Like
mieczro
Explorer
Opcje

Wszystkich kanałów nie sprawdzałem ale zdarzało się to na tych co programowałem. Karta UPC CI sygnał po kablu moc i jakość po 100 procent

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

@mieczro Spotkałem się z sytuacją, że niektóre audycje nie mogą być nagrywane ze względów ograniczeń praw dystrybucji. Spróbuj zobaczyć, czy sytuacja ma miejsce z konkretnymi kanałami lub audycjami.

Ewentualnie skontaktuj się z infolinią, może uda się zobaczyć przez połączenie zdalne..

0 Like
mieczro
Explorer
Opcje

Witam, po chyba siedmiu resetowaniach TV nastawiałem krótkie odcinki na różnych programach z timera i wszystkie zostały nagrane wygląda na to że będzie dobrze - odpukać ktoś na tu na forum napisał że nagrywanie tylko w naziemnej nie jest to prawda ja mam UPC nagrywam wszystkie a to że jak tu ktoś też napisał że nagrywa jeden kanał a na drugim nie może oglądać, bo chce mieć tą czynność z dwóch kanałów kodowanych. Jeśli będzie nadrywał np Eurosport to TVP, POLSAT TVN inne które są niekodowane przeważnie takie jakie są w naziemnej można oglądać. Nie słyszałem o blokadzie kanałów restrykcje. Miałem Panasonic teraz mam jeszcze Sony i nie było żadnych problemów z nagrywaniem. Chyba można zamknąć temat serwisant też był dziś do podpisania niby że naprawione taka karta naprawy mamy być w kontakcie jakby co. To będzie zmiana płyty głównej. Dzięki za różne info.

iwcio
First Poster
Opcje
Witam Jak nagrywać na q80 B ? Bo ja nie mam pojęcia
0 Like
mieczro
Explorer
Opcje

Witam, tak jak napisał wyżej EXPERT.  dysk może być też SSD. Co do funkcji time shift naciskasz Play pauza zaczyna nagrywać możesz wtedy cofać do tyłu np jak padła bramka z chwilą zmiany programu nagrywany jest obecny oglądany. Można też przy time shift zachować nagrywany program przyciskami na pilocie widać jest menu na TV. U mnie time shift działa na naziemnej, satelicie oraz z kablówki upc. Z tych samych wejść też nagrywam za pomocą GUIDE oraz timera jak napisał expert.

0 Like
mieczro
Explorer
Opcje

Dodam jeszcze, że nie trzeba wchodzić do przewodnika wystarczy nacisnąć Guide to właśnie jest ten przewodnik i z niego kursorem prawo lewo, góra dół wybrać kanał i program. Interesujący program nasiskaszi przytrzymujesz wyskakuje opcja nagrywanie oraz programuj nagrywanie.

0 Like
iwcio
First Poster
Opcje
Dziękuję za informację mieczro
0 Like