01-03-2019 02:35 PM
Czołem Forumowicze!
W ostatnim poradniku pisałem o nagrywaniu programów.
Dzisiaj chciałbym rozszerzyć poruszony temat nagrywania i opisać jak działa harmonogram.
Opcja ta umożliwia zaplanowanie nagrywania programów, gdy na przykład nie ma nas w domu
Jak skorzystać z opcji harmonogramu nagrywania przy użyciu ekranu przewodnika?
Naciśnij przycisk HOME(Domek), a następnie TV na żywo. Wybierz interesujący Cię program przy użyciu funkcji Przewodnik. Naciśnij i przytrzymaj przycisk Wybierz, a następnie wybierz opcję Programowanie nagrywania z menu podręcznego, aby zaplanować nagrywanie.
W opcji TV na żywo wybierz przewodnik.
W przewodniku wybierz program, który chcesz nagrać, następnie naciśnij i przytrzymaj przycisk Wybierz.
Wybierz Programowanie nagrywania.
Ikona zegara informuje Cię o zaplanowaniu nagrania danego programu
Można też zaplanować nagrywanie przez wprowadzenie daty i godziny!
Naciśnij przycisk HOME(Domek), a następnie TV na żywo. Wybierz opcję Nagrania. Przejdź do zakładki Harmonogramy.
W opcji TV na żywo wybierz Nagrania.
Wybierz zakładkę Harmonogramy.
Opcja Dodaj nagrywanie pozwoli na podanie wybranych przez was parametrów nagrywania, takich jak na przykład kanał, który chcemy nagrać. W tym menu możemy również ustawić powtarzanie nagrywanie, aby nagrywać program, który emitowany jest cyklicznie
Ustaw swoje preferencje nagrywania i następnie wybierz przycisk Zapisz.
Dla przypomnienia z poprzedniego poradnika:
Pamiętaj o ważnych zasadach funkcji PVR.
Poszczególne pozycje menu mogą nie być wyświetlane w zależności od modelu lub regionu geograficznego.
Mam nadzieję, że powyższy poradnik będzie dla Was bardzo przydatny.
27-07-2022 12:27 PM
@mieczro Na pasku masz chyba tylko opcję nagrywanie. Nie kojarzę aby kiedyś była opcja timeshift.
W opcjach serwisowych nie ma taki opcji aby aktywować.
27-07-2022 01:20 PM
Mam timeshift na pilocie naciskam play albo pauzę i tv startuje z nagrywaniem jak zrobię stop to tv pyta się czy nagranie zatrzymać
27-07-2022 05:25 PM
Czołem,
Powiedz, czy sytuacja z losowym nagrywaniem występuje na każdym kanale, który programujesz, czy w zależności od tego co nagrywasz w danym czasie?
Korzystasz z karty CAM CI+? Czy sygnał dociera do twojego TV drogą naziemną bez szyfrowania?
27-07-2022 06:22 PM
Wszystkich kanałów nie sprawdzałem ale zdarzało się to na tych co programowałem. Karta UPC CI sygnał po kablu moc i jakość po 100 procent
28-07-2022 05:40 PM
@mieczro Spotkałem się z sytuacją, że niektóre audycje nie mogą być nagrywane ze względów ograniczeń praw dystrybucji. Spróbuj zobaczyć, czy sytuacja ma miejsce z konkretnymi kanałami lub audycjami.
Ewentualnie skontaktuj się z infolinią, może uda się zobaczyć przez połączenie zdalne..
28-07-2022 08:12 PM
Witam, po chyba siedmiu resetowaniach TV nastawiałem krótkie odcinki na różnych programach z timera i wszystkie zostały nagrane wygląda na to że będzie dobrze - odpukać ktoś na tu na forum napisał że nagrywanie tylko w naziemnej nie jest to prawda ja mam UPC nagrywam wszystkie a to że jak tu ktoś też napisał że nagrywa jeden kanał a na drugim nie może oglądać, bo chce mieć tą czynność z dwóch kanałów kodowanych. Jeśli będzie nadrywał np Eurosport to TVP, POLSAT TVN inne które są niekodowane przeważnie takie jakie są w naziemnej można oglądać. Nie słyszałem o blokadzie kanałów restrykcje. Miałem Panasonic teraz mam jeszcze Sony i nie było żadnych problemów z nagrywaniem. Chyba można zamknąć temat serwisant też był dziś do podpisania niby że naprawione taka karta naprawy mamy być w kontakcie jakby co. To będzie zmiana płyty głównej. Dzięki za różne info.
04-10-2023 07:26 PM
04-10-2023 08:04 PM
Witam, tak jak napisał wyżej EXPERT. dysk może być też SSD. Co do funkcji time shift naciskasz Play pauza zaczyna nagrywać możesz wtedy cofać do tyłu np jak padła bramka z chwilą zmiany programu nagrywany jest obecny oglądany. Można też przy time shift zachować nagrywany program przyciskami na pilocie widać jest menu na TV. U mnie time shift działa na naziemnej, satelicie oraz z kablówki upc. Z tych samych wejść też nagrywam za pomocą GUIDE oraz timera jak napisał expert.
04-10-2023 08:16 PM
Dodam jeszcze, że nie trzeba wchodzić do przewodnika wystarczy nacisnąć Guide to właśnie jest ten przewodnik i z niego kursorem prawo lewo, góra dół wybrać kanał i program. Interesujący program nasiskaszi przytrzymujesz wyskakuje opcja nagrywanie oraz programuj nagrywanie.
04-10-2023 09:04 PM