Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Xaomi mi box s (MDZ-22-AB) + pilot smart

(Temat utworzony: 06-03-2019 03:51 PM)
11524 Wyświetlenia

Też mam ten problem

jaroslaw007
First Poster
Opcje

Witam czy udało się komukolwiek połączyć smart pilot z xaomi mi box s ?

Sprecyzowałem tytuł tematu i przeniosłem go do odpowiedniego działu /DamianK

0 Like
majek9
Student
Opcje

Thank you buddy! This works, I know that's not fully native but I can control my MiBox with Samsung remote (I have 55q70r). Though it doesn't look like I have the same bug you've mentioned. The only functionality, which is missing, is turning on the device. I need to do it using Xiaomi remote.
Thanks again I really appreciate it :smiling-face:

0 Like
Geniusweb
Apprentice
Opcje

You're welcome.

Then it looks that issue is related to 2018 (and maybe also newer) series.

I don't turn off xiaomi box at all, never, so if it would work for me same as it works for you, I would be happy.

Are you sure you can't turn on xiaomi box with samsung remote even when you check on xiaomi box also 2 others settings related to hdmi (one key power off and one key play, or something like that)?

Rabtosz
Student
Opcje
Thank you very much for this solution!!! You made my day. In my case this solution works with Samsung The Frame 2018 with android tv box X96mini (it is budget box from China) .
I think that i also dont have bug you mentioned. Thanks for visiting this forum. Where ya from?
0 Like
Geniusweb
Apprentice
Opcje

You're welcome my friend. I am from Slovakia. Ok issue is then related just to Xiaomi Mi Box (4).

0 Like
darogo
Pioneer
Opcje

Cześć.

Od kilku dni mam nowy TV (model UE65TU8002 z najnowszym softem). Niestety nie da się go skonfigurować z przystawką Android TV Xiaomi Mi Box S MDZ-22-AB.

nie działa konfiguracją do uniwersalnego pilota. Pomimo wyboru z listy urządzeń OTT -producenta a następnie wpisaniu modelu pilot nie współpracuje.

jakieś rozwiązanie które działa?

0 Like
BasiaW
Navigator
Opcje

Cześć @darogo 

próbowałeś ponownej konfiguracji pilota uniwersalnego? Domek > źródło > konfiguracja pilota uniwersalnego. Najpierw trzeba usunąć poprzednie urządzenia i spróbować ponownie. Przy konfiguracji na oknie z przyciskami "kanał góra" i kanał dół" należy naciskać przyciski CH+, CH- na pilocie od TV.

Trzeba też pamiętać, że pilot uniwersalnie niestety nie potrafi łączyć się z każdym urządzeniem, często po pojawieniu się aktualizacji jednego z urządzeń pilot uniwersalny dopiero załapie.

Danielinho90
First Poster
Opcje

Walczyłem z tym ponad godzinę, ale się udało. Usunąłem miboxa z urządzeń na moim telewizorze, podłączyłem do innego złącza HDMI i po nieudanym automatycznym wykryciu przez telewizor kliknąłem anuluj. Zaczęło działać. Mój telewizor to Q60R. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Danielinho90 Czy masz najnowszy firmware wersji 1374 ? Czy robiłeś, jak tu jest opisane ?

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/xaomi-mi-box-s-mdz-22-ab-pilot-smart/m-p/1020135/high...

0 Like
WalekMsT
Journeyman
Opcje

Bredzisz lub masz stary telewizor. Na Qledach z 2020 nie działa.

0 Like
WalekMsT
Journeyman
Opcje

Kłamiesz

0 Like