Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dolny panel nie chce się otworzyć

(Temat utworzony: 26-02-2023 01:04 PM)
579 Wyświetlenia
Tomek2002
First Poster
Opcje

Witam. 

Spotkał się ktoś z takim problemem w TV Samsung Smart Tv na oprogramowaniu Tizen, mianowicie chodzi o to, że w ogóle nie idzie otworzyć dolnego panelu, gdzie jest cały dostęp do ustawień, aplikacji i innych źródeł podłączonych do TV. Co za tym idzie nie mozna nic zrobic na nim. W sumie to można tylko zrzucić ekran z telefonu na Tv. Panel otwiera się dosłownie na sekundę i wychodzi z niego spowrotem. Telewizor ma około 5 lat, a pilot do niego to Samsung SmartControl na bluetooth.
0 Like
8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomek2002  Czy możesz podać jaki masz dokładny model TV i jaka masz wersję firmware?  

Czy odłączałeś TV od prądu na kilka minut lub wykonywałeś reset do ustawień fabrycznych?

Tomek2002
First Poster
Opcje
Samsung Series 7 55 cali. Odłączałem go od prądu nawet na całą nic i nic to nie dało. A nie wiem jak w telewizorach Samsung robi się reset bez wejścia w ustawienia, bo u mnie właśnie ustawienia są na tym Panelu.
0 Like
Tomek2002
First Poster
Opcje
A wersję Firmware gdzie znajdę?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomek2002  To nie jest model TV a tylko seria. Model jest na przykład UE55RU7472.

Przywrócenie ustawień fabrycznych w TV – reset do ustawień początkowych.

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/przywr%C3%B3cenie-ustawie%C5%84-fabrycznych-w-tv-rese...

menu telewizora wybierz:
Pomoc techniczna > Aktualizacja oprogramowania 

Tomek2002
First Poster
Opcje
Model to UE55NU7452UXXH
Niestety wersji firmware nie mogę sprawdzić, bo nie mogę wejść w ustawienia.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy masz jakiś problem z pilotem że nie możesz sprawdzić?

Tomek2002
First Poster
Opcje
Nie, z pilotem wszystko ok, tylko nie mam dolnego paska z całym menu wraz z ustawieniami i dostępem do aplikacji internetowych.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomek2002  Czy możesz wrzucić zdjęcie? Tylko domyślam się że masz uszkodzony panel LCD?