08-02-2024 04:40 PM
Witam, mam problem z zalogowaniem się w aplikacji Play NOW na telewizorze Samsung model UE55TU7022KXXH, aplikację pobrało i zainstalowało normalnie, natomiast przy próbie zalogowania się poprzez podanie numeru telefonu nic się nie dzieje... po wpisaniu nr telefonu wyświetla się komunikat "Potwierdź logowanie na telefonie" i nic się nie wyświetla (tel. Samsung S22 Ultra; tutaj tylko nadmienię, że apka na telefonie śmiga bez zarzutów), po ok minucie następuje zmiana komunikatu na TV na "Coś poszło nie tak". Piszę tego posta tutaj, bo Obsługa Play poleciła mi sprawdzić czy działa logowanie z poziomu PC na www.playnow.pl - i tam oczywiście wszystko przechodzi sprawnie, panel logowania -> nr telefonu -> po sekundzie sms z linkiem potwierdzającym logowanie. Kończą mi się pomysły, oprogramowanie na TV aktualne, dostęp do Internetu oczywiście jest - czy to może być kwestia słabej jakości połączenia Internetowego? Czy telewizora? Czy samej aplikacji (zainstalowała się z błędami?)?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
27-02-2024 07:21 PM
Hej,
Wracam z odpowiedzią na zagadkę - ogólnie to wymaga trochę wprowadzenia: ja wraz z dwoma innymi osobami jesteśmy w jednym abonamencie Play, co sprawia że każdy z nas ma dostęp do aplikacji mobilnej Play Now na swoich smartfonach jak i z poziomu strony www po zalogowaniu się swoim numerem telefonu. Na TV zalogować się może tylko osoba, której numer jest wskazany jako "wiodący" czy tam "główny" w umowie... rozmawiałem z trzema konsultantami, na czacie z poziomu apki Play24 pisałem z pięcioma - nikt nie potrafił powiedzieć, że taki ***** jest w przypadku aplikacji na TV. A doszedłem do tego metodą prób i błędów, jak już nic mi innego nie zostało. Także wszyscy zainteresowani - nie marnujcie swojego czasu, jeśli jesteś członkiem abonamentu zbiorowego np Rodzina Play M to na TV zalogujesz się tylko poprzez nr telefonu, na który sporządzona jest umowa
08-02-2024 07:11 PM
08-02-2024 08:25 PM
Hej, dzięki, ale niestety to nie to 😞 oczywiście wykonałem te czynności, jednakże po ponownym zainstalowaniu apki problem dalej występuje w tej samej formie.
"Potwierdź logowanie na telefonie. Postępuj zgodnie z instrukcją, która pojawiła się na ekranie telefonu."
Nic się nie pojawia na ekranie telefonu
"Coś poszło nie tak. Upewnij się, że wprowadzony numer jest poprawny, a logowanie potwierdzono kodem na telefonie."
Numer jest poprawny, wpisywałem już w obu opcjach z "48" z przodu jak i bez; w przypadku logowania na stronie playnow.pl przyszedł link smsem, tutaj komunikat mówi coś o jakimś kodzie... ale ani kodu, ani linku nie otrzymuję 😞
08-02-2024 08:59 PM
08-02-2024 09:09 PM
Podłączyłem się pod Internet udostępniony z telefonu - niestety mam to samo...
09-02-2024 08:37 AM
09-02-2024 10:15 AM
@Members_1Sdvfd5 Jaką masz wersję firmware w TV czy 2501?
https://www.samsung.com/pl/support/model/UE55TU7022KXXH/#downloads
Czy robiłeś jeszcze inne rzeczy jakie są opisane w tym linku?
Co zrobić, gdy aplikacja nie działa na telewizorze?
https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/co-zrobic-gdy-aplikacja-nie-dziala-na-telewizorze/
09-02-2024 05:08 PM
Tak, firmware 2501.1.
Robiłem wszystkie te czynności za wyjątkiem resetu Smart Huba, bo wszystkie pozostałe aplikacje działają bez zarzutu, więc nie uśmiecha mi się się całkowity reset dla jednej aplikacji. Jak nie zadziała to trudno, pisząc ten wątek nie spodziewałem się, że to może być aż tak skomplikowane do rozwiązania 😅
09-02-2024 05:20 PM
Nie korzystam z tej aplikacji więc nie mam możliwości sprawdzenia.
Nie wykluczone że problem może być po stronie samej aplikacji.
A czy przed aktualizacja firmware ta aplikacja działa prawidłowo?
09-02-2024 06:31 PM
Nie umiem powiedzieć, bo nie korzystałem wcześniej z tej aplikacji na TV. Zainstalowałem ją pierwszy raz teraz we wtorek 6 lutego i przez 2 dni próbowałem samemu coś zaradzić, ale na nic moje próby 😕