08-02-2024 04:40 PM
Witam, mam problem z zalogowaniem się w aplikacji Play NOW na telewizorze Samsung model UE55TU7022KXXH, aplikację pobrało i zainstalowało normalnie, natomiast przy próbie zalogowania się poprzez podanie numeru telefonu nic się nie dzieje... po wpisaniu nr telefonu wyświetla się komunikat "Potwierdź logowanie na telefonie" i nic się nie wyświetla (tel. Samsung S22 Ultra; tutaj tylko nadmienię, że apka na telefonie śmiga bez zarzutów), po ok minucie następuje zmiana komunikatu na TV na "Coś poszło nie tak". Piszę tego posta tutaj, bo Obsługa Play poleciła mi sprawdzić czy działa logowanie z poziomu PC na www.playnow.pl - i tam oczywiście wszystko przechodzi sprawnie, panel logowania -> nr telefonu -> po sekundzie sms z linkiem potwierdzającym logowanie. Kończą mi się pomysły, oprogramowanie na TV aktualne, dostęp do Internetu oczywiście jest - czy to może być kwestia słabej jakości połączenia Internetowego? Czy telewizora? Czy samej aplikacji (zainstalowała się z błędami?)?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
09-02-2024 06:37 PM
Jak poczytałem na temat tej aplikacji na TV to na 100% problem jest po stronie tej aplikacji a nie TV. Pozostaje zgłaszać do developera aplikacji problem.
09-02-2024 08:06 PM
Ooo, gdzie znalazłeś info? Szukałem jakiejkolwiek wzmianki, ale niczego podobnego nie znalazłem. Podasz mi proszę link? Prześlę do Playa wraz ze zgłoszeniem
09-02-2024 08:59 PM
@Members_1Sdvfd5 Napisałem na priv i podałem link.
27-02-2024 07:21 PM
Hej,
Wracam z odpowiedzią na zagadkę - ogólnie to wymaga trochę wprowadzenia: ja wraz z dwoma innymi osobami jesteśmy w jednym abonamencie Play, co sprawia że każdy z nas ma dostęp do aplikacji mobilnej Play Now na swoich smartfonach jak i z poziomu strony www po zalogowaniu się swoim numerem telefonu. Na TV zalogować się może tylko osoba, której numer jest wskazany jako "wiodący" czy tam "główny" w umowie... rozmawiałem z trzema konsultantami, na czacie z poziomu apki Play24 pisałem z pięcioma - nikt nie potrafił powiedzieć, że taki ***** jest w przypadku aplikacji na TV. A doszedłem do tego metodą prób i błędów, jak już nic mi innego nie zostało. Także wszyscy zainteresowani - nie marnujcie swojego czasu, jeśli jesteś członkiem abonamentu zbiorowego np Rodzina Play M to na TV zalogujesz się tylko poprzez nr telefonu, na który sporządzona jest umowa