Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

UE55JS9000 nie pobiera panelu Samsung Apps

(Temat utworzony: 23-12-2024 11:12 AM)
393 Wyświetlenia
Jacek65
Explorer
Opcje

witam forumowiczów. Mój telewizor po resecie smarthuba nie pobiera panelu Samsung Apps. Połączenie sprawne . Komunikat , że jest podłączony do internetu . Stan sieci sprawdzony . testy początkowe smarthuba prawidłowe . jedynie ostatni test - problem podczas aktualizacji informacji o aplikacji lub grze błąd  ERR-0006.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Jacek65
Explorer
Opcje

. Niestety był. Kupiłem używany One Connect.teraz wszystko działa.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
20 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jacek65  Czy próbowałeś jeszcze raz zresetować Smart Hub? Odłączyłeś TV i router od prądu?

Nie jest to problem z TV a tylko serwera.

Jacek65
Explorer
Opcje

Tak. Ruter i tv resetowane , po ponownym uruchomieniu taka sam sytuacja .ten sam kod błędu.0006

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jacek65  A jaką masz wersję firmware w TV?

Jacek65
Explorer
Opcje

Wersja T-HKPDEUC-1580.0,BT-S. Po diagnostyce okazało sie , ze ściągnięta apka Rakuten Tv blokuje ustawienia sieciowe i nienasuwające sie po resecie. Czy jest sposób aby to usunąć z systemu ?

0 Like
Jacek65
Explorer
Opcje

Nie usuwa się ? Nie ma też opcji usunięcia po restarcie do ustawień fabrycznych.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jacek65  Ta aplikacje nie blokuje Internetu a poza tym nie można jej usunąć.

A czy jesteś zalogowany do konta Samsung na TV?

Możesz zadzwonić na infolinie Samsung tel 22 607 93 33 i poprosić o reset Smart Hub lub TV

Jacek65
Explorer
Opcje

cały czas jest komunikat , że łącze jest niestabilne. Mimo komunikatu , że tv jest podłączony do internetu nie ma transferu danych . proļowałem przed hot spot z innego źródła i jest to samo. praktycznie nie mam połączenia z internetem. łącza sprawdzone , karta sieciowa dobra. Po serwisie otrzymałem informację , że to wina oprogramowania.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jacek65  Na 100% nie jest to wina oprogramowania bo to jest już stara wersja która ma dwa lata.  

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE55JS9000LXXH/?msockid=0d26b0695ee36e6d3694a57f5f806f88#do...

Jacek65
Explorer
Opcje

Czy można obejść połączenie do sieci przez zewnętrzną kartę sieciową?

0 Like