Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Xaomi mi box s (MDZ-22-AB) + pilot smart

(Temat utworzony: 06-03-2019 03:51 PM)
11474 Wyświetlenia
jaroslaw007
First Poster
Opcje

Witam czy udało się komukolwiek połączyć smart pilot z xaomi mi box s ?

Sprecyzowałem tytuł tematu i przeniosłem go do odpowiedniego działu /DamianK

0 Like
32 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@jaroslaw007 Pierwsze podstawowe pytanie. Czy urządzenie to wspiera Anynet+/CEC? Kolejne, w jaki sposób masz podłączone do tv, jaki model tv i z jaką wersją softu na pokładzie.

Niestety wróżbitami nie jesteśmy i nie zgadniemy jaki sprzęt posiadasz w domu. A takie podstawowe informacje są niezbędne do dalszej dyskusji.

Ponadto, mówimy tu o sprzęcie audio-wideo, który ma wydzielony dział na forum: Sprzęt Audiowizualny  i to w nim powinieneś zadać pytanie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Th3LOQ
Pioneer
Opcje

Tak, bez żadnego problemu smart pilot łączy się z MiBoxem od Xiaomi.

0 Like
MariuszekK
First Poster
Opcje

Jaki kod sprzętu podałeś przy konfiguracji pilota?

0 Like
jaroslaw007
First Poster
Opcje
Próbowałem wszystkich bo mdz22ab nie ma w konfiguracji
0 Like
Th3LOQ
Pioneer
Opcje
Przy konfiguracji pilota Smart z MiBoxem nie potrzeba kodów.
Po podłączeniu i uruchomieniu TV sam wykrywa MiBoxa tylko trzeba w konfiguracji podać go jako dekoder OTT/konsola do gier i wybrać producenta Xiaomi.
MariuszekK
First Poster
Opcje

Na starym mi box 4k faktycznie sam wykrywal, ale wtym nowym mi box s gdzie jest wiecej klawiszy jest lipa, mam telewizor  samsung 4k uhd 40NU7472 i nie działa. 

0 Like
Th3LOQ
Pioneer
Opcje
Posiadam aktualnie obydwa MiBoxy i obydwa jednakowo łączą się z TV i konfigurują ze Smart pilotem.
Trzeba zwrócić uwagę na same MiBoxy, które jak widać po forum Xiaomi żyją swoim życiem.
0 Like
Mirpo
First Poster
Opcje

W ustawieniach mibox trzeba aktywować funkcję HDMI CEC, wszystko na włącz. Powinno działać. Pozdrawiam 

majek9
Student
Opcje

Czy udało się komuś skonfugurować urządzenie MDZ-22-AB z TV Q70R? Nie mogę sterować MiBoxem przy użyciu pilota smart. Dodam, iż mam włączone funkcje HDMI CEC.

0 Like