22-04-2019 01:27 PM — edytowano 22-04-2019 01:30 PM
Od ponad 2,5 roku jestem posiadaczem tego telewizora. Od niedawna na ekranie tegoż egzemplarza zaczęły się pojawiać plamy, które mają posać smug ciągnących się od dolnej krawędzi do góry. A to oznacza, że matryca zaczyna kończyć swój żywot. Niestety przy jasnych scenach ma to wpływ na pogorszenie się jakości obrazu. Zamieszczam zdjęcia.
Oczywiście tv jest już po gwarancji. Z tego co się orientuję, wiele osób zgłasza tego typu usterki. A to oznacza, że tv jest wadliwy. Szczęście jeśli to się stanie podczas trwania gwarancji. Gorzej jak gwarancja minęła.
Jest to absolutny skandal, że samsung produkuje sprzęt takiej jakości.
Zdecydowanie nie polecam. Nigdy więcej nie kupię absolutnie żadnego produktu tej marki
13-01-2020 07:48 PM
@kosimazaki123 napisał(a):
@vdsl2 napisał(a):@kosimazaki123 Masz jakiś dowód potwierdzenie, żeby nam pokazać ?
Oczywiście:). Telewizor zakupiony 2 marca 2015. Pierwsza wymiana matrycy z powodu kurzu po około półtora roku. Kolejna
wymiana gwarancyjna 23 marca 2017, więc juz po zakończonej gwarancji na tv. Trzecie zgłoszenie kurzu w matrycy w styczniu 2018. Tym razem okazało sie, że matryca jest nieosiagalna. Otrzymałem pismo od serwisu samsunga o nienaprawialnosci telewizora. Z pismem udałem sie do sklepu i otrzymałem zwrot gotówki z dnia zakupu.
@kosimazaki123 Tylko nie otrzymałem odpowiedzi kiedy otrzymałeś wniosek na zwrot kasy ?
13-01-2020 07:53 PM
@vdsl2 napisał(a):
@kosimazaki123 napisał(a):
@vdsl2 napisał(a):@kosimazaki123 Masz jakiś dowód potwierdzenie, żeby nam pokazać ?
Oczywiście:). Telewizor zakupiony 2 marca 2015. Pierwsza wymiana matrycy z powodu kurzu po około półtora roku. Kolejna
wymiana gwarancyjna 23 marca 2017, więc juz po zakończonej gwarancji na tv. Trzecie zgłoszenie kurzu w matrycy w styczniu 2018. Tym razem okazało sie, że matryca jest nieosiagalna. Otrzymałem pismo od serwisu samsunga o nienaprawialnosci telewizora. Z pismem udałem sie do sklepu i otrzymałem zwrot gotówki z dnia zakupu.
@kosimazaki123 Tylko nie otrzymałem odpowiedzi kiedy otrzymałeś wniosek na zwrot kasy ?
Przecież napisałem, że w styczniu 2018. Nie mam teraz dostępu do tego dokumentu. Jestem poza domem.
12-07-2022 09:50 PM
12-07-2022 11:44 PM
@rabusiak Proponuję Ci kontakt z serwisem aby oni ocenili czy jest możliwość naprawy i jaki jest koszt.
13-07-2022 07:33 AM
13-07-2022 10:23 AM
Dzięki, tam już napisałem
13-07-2022 10:25 AM
To nie oled tylko SUHD z 2016 bodajże
13-07-2022 10:41 AM
08-02-2023 02:39 PM
Mały updejcik na temat mojego KS7000.
Samsung oczywiście nie chciał naprawiać.
Jeden serwis próbował, ale nie było części nigdzie do matrycy 60cali, do mniejszych jeszcze podobno gdzieś w Chinach by może i były zamienniki, ale ogólnie ślepy zaułek.
W przysłowiowym międzyczasie zaniosłem telewizor do takiego starszego Pana, który pół życia naprawia ledy i on go uratował Postaram się przytoczyć jego diagnozę, ale mogę jako laik pisać głupoty
W nowszych telewizorach wszystkich producentów podświetlenie led jest przyklejane bezpośrednio do dyfuzora (plastikowy element równomiernie rozpraszający światło z listwy ledowej na matrycę). Dawniej był jeszcze między nimi element odbierający ciepło wytwarzane podczas długiej pracy telewizora. Ponieważ ciepło nie jest prawidłowo odprowadzane, klej którym to wszystko jest sklejone twardnieje i przestaje trzymać i traci możliwość odbierania ciepła. Ledy zaczynają się przepalać w listwie a ten plastikowy dyfuzor zaczyna się topić i odkształcać. U mnie udało się szybko zadziałać po wystąpieniu pierwszych objawów (ważne żeby nie używać tv jak się już pojawią) i ten cały dyfuzor udało się ocalić - wystarczyło wlutować nowe ledy na miejsce przepalonych.