Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uwaga na matryce ks7000

(Temat utworzony: 22-04-2019 01:27 PM)
5279 Wyświetlenia
matteo2323
Journeyman
Opcje

Od ponad 2,5 roku jestem posiadaczem tego telewizora. Od niedawna na ekranie tegoż egzemplarza zaczęły się pojawiać plamy, które mają posać smug ciągnących się od dolnej krawędzi do góry. A to oznacza, że matryca zaczyna kończyć swój żywot. Niestety przy jasnych scenach ma to wpływ na pogorszenie się jakości obrazu. Zamieszczam zdjęcia.

Oczywiście tv jest już po gwarancji. Z tego co się orientuję, wiele osób zgłasza tego typu usterki.  A to oznacza, że tv jest wadliwy. Szczęście jeśli to się stanie podczas trwania gwarancji. Gorzej jak gwarancja minęła.

Jest to absolutny skandal, że samsung produkuje sprzęt takiej jakości.

Zdecydowanie nie polecam. Nigdy więcej nie kupię absolutnie żadnego produktu tej markiIMG_3850.jpgIMG_3852.jpg

0 Like
38 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@matteo2323  To ja Ci pokaże trochę inne modele jakie mają plamy to twój jakby ich nie miał ?

20160726_114124.jpg20160802_100042.jpg

matteo2323
Journeyman
Opcje

Masakra. U mnie zatem dopiero zaczyna sie.

Jaki model? Js?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Są to starsze modele niż twój i coś takiego wystąpiło po około 4 miesiącach od kupna. Nie jest wada a cecha użytkowa mam stedki zdjęć innych modeli jeszcze z większymi plamami. W moim prywatnym UE40JU6740 mam podobnie jak u ciebie. ma już na liczniku ponad 6000 godzin pracy. Kolejny TV też będzie Samsung serii RU:smiling-face:

0 Like
matteo2323
Journeyman
Opcje

Jeśli samsung produkuje tv z takimi ekranami, to nie ma szans, zebym kiedykolwiek cos od nich kupil.

fatalnie sie z tym oglada.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie ma znaczenia czy to jest Samsung czy Sony czy LG wszędzie występują podobne problemy. 

0 Like
matteo2323
Journeyman
Opcje

Nie bede sie spieral, ale nie jest to prawda. Sprawdzalem np. Panasonic u kumpla i ten problem nie wystepuje. Raczej chodzi o jakosc produktow samsunga. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@matteo2323  Wpisałem w Google coś takiego tv panasonic plamy

Tak samo jest w innych jak napisałem wyżej.

0 Like
Th3LOQ
Pioneer
Opcje
Jaka cecha użytkowa? Na modelu MU z 2017 mam kilka plam, a na dwóch modelach D z 2011 nawet śladu, a obydwa mają grubo ponad 6000 godzin świecenia. Im nowsze tym gorsze, tyle w temacie.
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Th3LOQ  Takie rzeczy są już od dawna od modelu "A"