Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uwaga na matryce ks7000

(Temat utworzony: 22-04-2019 01:27 PM)
5272 Wyświetlenia
matteo2323
Journeyman
Opcje

Od ponad 2,5 roku jestem posiadaczem tego telewizora. Od niedawna na ekranie tegoż egzemplarza zaczęły się pojawiać plamy, które mają posać smug ciągnących się od dolnej krawędzi do góry. A to oznacza, że matryca zaczyna kończyć swój żywot. Niestety przy jasnych scenach ma to wpływ na pogorszenie się jakości obrazu. Zamieszczam zdjęcia.

Oczywiście tv jest już po gwarancji. Z tego co się orientuję, wiele osób zgłasza tego typu usterki.  A to oznacza, że tv jest wadliwy. Szczęście jeśli to się stanie podczas trwania gwarancji. Gorzej jak gwarancja minęła.

Jest to absolutny skandal, że samsung produkuje sprzęt takiej jakości.

Zdecydowanie nie polecam. Nigdy więcej nie kupię absolutnie żadnego produktu tej markiIMG_3850.jpgIMG_3852.jpg

0 Like
Vasylito
First Poster
Opcje
Oczywiście wiem że nie przysługuje rękojmia, również dlatego że minęły już dwa lata od zakupu (rękojmia zgodnie z Kodeksem Cywilnym obowiązuje dwa lata od zakupu).
Zgłaszałem naprawy w Cyber Serwis ponieważ miałem nadzieję, prawie graniczącą z pewnością, że taka znaczna firma jak Samsung poradzi sobie z naprawą i telewizor będzie śmigał pięknie przez najbliższych kilka lat. Niestety tak się nie stało i muszę borykać się z zepsutym już po raz trzeci w ciągu trzech lat eksploatacji telewizorem.
Na szczęście jest jeszcze, pożyczony od mamy, niezawodny 32 calowy LCD Panasonic, który bezawaryjnie działa już 9 rok. Daje to trochę do myślenia odnośnie bezawaryjności dzisiejszego sprzętu.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Vasylito  Nie ma już żadnego sprzętu, który będzie działał wiele lat i nieważne za ile go kupimy. Mnie też się sprzęty psują i co jakiś czas muszę kupować i nie korzystam z oferty przedłużania gwarancji, bo szkoda mi kasy i firmy mają fajne zapisy gdzie ciężko z nich skorzystać.

0 Like
kosimazaki123
First Poster
Opcje

@Vasylito  napisał(a):

W moim telewizorze panel wymieniono już dwa razy. Co ciekawe panel odmawiał posłuszeństwa (jasne lub ciemne pasy z góry na dół) zawsze po około roku od wymiany. Na chwilę obecną telewizor ma trzy lata i o zgrozo znowu wysiadł, już trzeci raz tym razem na amen. Niestety gwarancja już minęła więc za naprawę będę musiał zapłacić z własnej kieszeni. Mam wrażenie czy coś jest nie tak z jakością sprzętu produkowanego przez firmę Samsung? Ciekawe czy mój przypadek jest odosobniony? 

Jeżeli została wymieniona matryca na nową to jest to istotny element tv i samsung udziela na to 2 letniej gwarancji. W moim tv matryca była wymieniana dwukrotnie. Niestety za trzecim razem nie można było zdobyć matrycy i dostałem zwrot gotówki za tv od sklepu w którym go zakupiłem. Po trzech latach :smiling-face:

0 Like
kosimazaki123
First Poster
Opcje

@EwaK  napisał(a):

@Vasylitogwarancja obowiązuje tylko od daty zakupu, nie ma możliwości, żeby biegła od nowa niezależnie od naprawy :smiling-face: Trzymam jednak kciuki, żeby naprawa pomogła i była w ogóle możliwa gwarancyjnie.

Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kosimazaki123  Nie ma, takiego zapisu w czasie trwania  gwarancji producent nie udziela gwarancji na daną cześć. 

0 Like
kosimazaki123
First Poster
Opcje

@vdsl2  napisał(a):

@kosimazaki123  Nie ma, takiego zapisu w czasie trwania  gwarancji producent nie udziela gwarancji na daną cześć. 

Ależ oczywiście że jest.  Na wymienioną matrycę uzyskałem od firmy samsung 24 miesiące gwarancji.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kosimazaki123  Masz jakiś dowód potwierdzenie, żeby nam pokazać ?

0 Like
kosimazaki123
First Poster
Opcje

@vdsl2  napisał(a):

@kosimazaki123  Masz jakiś dowód potwierdzenie, żeby nam pokazać ?

Oczywiście:). Telewizor zakupiony 2 marca 2015. Pierwsza wymiana matrycy z powodu kurzu po około półtora roku. Kolejna

wymiana gwarancyjna 23 marca 2017, więc juz po zakończonej gwarancji na tv. Trzecie zgłoszenie kurzu w matrycy w styczniu 2018. Tym razem okazało sie, że matryca jest nieosiagalna. Otrzymałem pismo od serwisu samsunga o nienaprawialnosci telewizora. Z pismem udałem sie do sklepu i otrzymałem zwrot gotówki z dnia zakupu.2020-01-13_18h54_53.png2020-01-13_18h58_26.png

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kosimazaki123, A kiedy otrzymałeś pismo na wymianę o braku części w którym roku ? Widzę, że też miałeś usługi GUARD Serwis.

https://www.samsung.com/pl/promocje/guard/serwis/

0 Like
kosimazaki123
First Poster
Opcje

@vdsl2  napisał(a):

@kosimazaki123, A kiedy otrzymałeś pismo na wymianę o braku części w którym roku ? Widzę, że też miałeś GUARD.

Nie miałem GUARD. To była standardowa gwarancja. Mam też zapis czatu z konsultantem, oraz dokumentację z napraw i o zwrocie gotówki. Tego raczej nie potrzebuję chyba zamieszczać.:)2020-01-13_19h16_50.png

Serwis tej firmy jest na najwyzszym poziomie. Ja nie mam złych doświadczeń.

Ps. Nie jestem w żaden sposób związany z firmą samsung. No moze tylko tyle, że kolejny tv 65MU8002 który zakupiłem tez jest od tego producenta:)

0 Like