27-09-2017 10:12 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam, mam problem z UE48JU7500 nie mam efektów HDR.
TV ma włączony HDR na każde HDMI, ustawienia do HDR typu podświetlenie 20, kontrast 100, powyłączane dynamiczny kontrast, diody na wysoko itd, ale obraz jest mdły bez "życia" które oferuje HDR.
Przy włączeniu gry na PS4 Pro np Uncharted 4 gra z HDR wygląda tak samo jak bez tylko ma włączone podświetlanie i kontrast wyższy ale nie widać różnicy w kolorach ani w miejscach ciemnych.
Pamietam że Forza Horizon 3 z HDR wygladała niesamowicie a teraz blade to wszystko takie.
28-09-2017 04:53 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dostałem dzisiaj wiadomość od samsunga brzmiącą mniej więcej tak:
tv nie posiadał przy zakupie HDR więc możesz nas w du.e pocałować i kup se tv który posiada hdr
tylko napisane duzo kulturalniej
11-10-2017 12:57 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj,
Tak, potwierdzam - Twój model TV nie ma HDR
Nawet jeśli by miał HDR - tryb nie zostanie wykryty przez konsole gdyż nie posiada matrycy 10bitowej, a ten parametr jest niezbędny dla konsoli. Wymaga ona "pełnego" HDR-u.
11-10-2017 04:30 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Xbox One S i PS4 Pro normalnie wykrywają HDR
11-10-2017 05:03 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Hej helganin
Wygląda to ciekawie, gdyż rzeczywiście modele z 2015 roku nie mogły mieć oficjalnego wsparcia dla HDR10, gdyż wtedy dopiero ustalono standardy dla tej technologii. Miło, że konsola rozpoznaje możliwości HDR, czyli wzbogacenia kontrastu, głębi kolorów. Czasem konsole mogą rozpoznawać odbiorniki bez oficjalnego HDRu, jest to kwestia ich autodetekcji, co do podłączonego TV i jego parametrów, np. TV z w technologii 8 bits + FRC może być przez system konsoli tak widoczny. Należy pamiętać, że to oprogramowanie konsoli o tym decyduje.