10-10-2017 10:48 AM — edytowano 10-10-2017 10:50 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Nie mogę podłaczyć konsoli XBOX 360 do telewizora Samsung UE43M5602 ,tak jakby telewizor go nie rozpoznawał. Co mam zrobić, żeby podłaczyć XBOX poprawnie? Sprawdzałam,że ten sam kabel HDMI działa jak się podłączy laptop-obraz z laptopa od razu pokazuje się na ekranie telewizora.XBOX z kablem działają też u rodziny na ich dwóch telewizorach,więc coś musi być w ustawieniach telewizora u mnie, z czym nie potrafię sobie sama poradzić.
Po podłączeniu Xboxa i włączeniu go, na ekranie telewizora pojawia się komunikat:
"Konsola do gier HDMI 1 Brak sygnału 1)Sprawdź połączenie kablowe i ustawienia urządzenia źródłowego. 2)Możesz też nacisnąć przycisk źródło poniżej, aby wybrać podłączone źródło."
Tak jak pisałam, sprawdziłam xbox wraz z tym kablem hdmi - działa na dwóch innych telewizorach u rodziny, ten sam kabel hdmi działa przy podłączeniu laptopa do tv.
Szukałam odpowiedzi w instrukcji, ale nic nie znalazłam co jeszcze należy ustawić.
11-10-2017 04:28 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Hej IzabelaOrywol
Tu nasuwa się kilka pytań:
1. Czy przewód HDMI jest oryginalny (od Microsoft), gdyż producent tej konsoli swego czasu wymagał swój kabel do prawidłowego działania?
2. Czy były sprawdzane wszystkie złącza HDMI w TV?
3. Czy konsola miała resetowane ustawienia wyjścia HDMI, co jest ważne, gdy była po raz pierwszy ustawiana na innym TV?
Proponowałbym zresetować TV i sprawdzić dostępność aktualizacji dla niego. Reset znajduje się w Ustawienia > Pomoc Techniczna > Diagnostyka > Resetuj, domyślny kod PIN to 0 0 0 0. Natomiast aktualizacja: Ustawienia > Pomoc Techniczna > Aktualizacja oprogramowania > Aktualizuj teraz (jeśli TV jest podłączony do sieci internetowej, to wyszuka od razu). Można także zainstalować przez USB, plik i instrukacja aktualizacji dostępna jest na stronie: http://www.samsung.com/pl/support/model/UE43M5602AKXXH