07-01-2022 08:28 AM
Szanowne forum, posiadam Qleda od dwóch tygodni a już widzę problem z ambiend mode , dlaczego kiedy sobie ustawię na dany czas to on nie chce się włączyć , np. mam ustawione na 4.45 do 5.05 to taki czas kiedy się budzę i krzątam się po mieszkaniu przed wyjściem do pracy. Co zauważyłem kiedy poświęciłem temu trochę czasu a mianowicie kiedy wstałem jednego dnia szybciej i poczekałem przed czasem okazało się że Qled się włącza , słychać stycznik jak się włącza i wyłącza, mało tego dowodzą też temu inne znaki jak to że jest podłączony do niego twardy dysk na którym w tym czasie zapala się kontrolka światełka a mimo to obrazu brak. Sprawa została zgłoszona do Samsunga, przyjęli ją bez problemu i w środę zdalnie po swojemu zresetowali Qleda twierdząc że to nie ten sam reset co można zrobić samemu , oczywiście to i tak nie pomogło, druga sprawa to kolorystyka matrycy , tragiczne odzwierciedlenie kolorów , zwykłe czy hdr czy hdr+ pewnie tu skończy się kalibracją gdzie w sumie wstępnie już zamówiłem, nie zależy mi żeby się go pozbyć po jest w nim fajny obraz fajne kontrasty czy luminacje świetlne w hdr10+ które lubię ,brakuje mu dopieszczenia, po za tym mam bardzo jasne mieszkanie i myślę że był to dobry pomysł na ten model. Jakieś sugestie w sprawie ambient, matrycy czy walczyć o nowy model? Dzięki z góry za odpowiedzi , pozdrówko dla Was.
07-01-2022 09:03 AM
@vivera1977 Dzień Dobry
Jeżeli zarządzanie zdalne nie przynosi rezultatu, to trzeba będzie skontaktować się z autoryzowanym serwisem, aby telewizor został poddany profesjonalnej diagnostyce.