Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galeria zdjęć w TV

(Temat utworzony: 05-01-2022 11:56 AM)
3204 Wyświetlenia
Damiab
Journeyman
Opcje

Mam TV SAMSUNG QE65QN85AAT. W aplikacjach jest zainstalowana aplikacja Galeria. Jestem zalogowany na koncie Samsung zarówno w TV jak i telefonie. Galerię w telefonie mam zsynchronizowaną z chmurą OneDrive. Galeria w TV jest jednak pusta. Pisałem na chacie w tej sprawie, ale support twierdzi, że takiej usługi w ogóle nie ma w polskiej dokumentacji. Trochę szkoda, bo taka funkcja gdzie ma się na bieżąco aktualizowane zdjęcia z galerii byłaby naprawdę super sprawą. Czy jest może ktoś kto korzysta z tej aplikacji i mu działa, ewentualnie potrafi obejść problem? Może nie rozumiem zasady jej działania?

W ogóle mam wrażenie, że Samsung po macoszemu traktuje polski rynek.

0 Like
8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Galeria działa z Samsung Cloud.

20220105_120812.jpg

Damiab
Journeyman
Opcje
No tyle że Samsung Cloud juz jakiś czas temu przestała działać i była operacja przenoszenia na OneDrive właśnie.
0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

@Damiab  W telefonie, w ustawieniach OneDrive musisz uruchomić opcję ,,Synchronizuj z OneDrive" :winking-face:

Damiab
Journeyman
Opcje

No mam to zsynchronizowane od początku, tzn. zdjęcia trafiają do chmury na bieżąco, mam wykupiony pakiet, jak z Galerii wchodzę w "Połącz z chmurą" to opcję "Łączenie z usługą Microsoft OneDrive"  - Połącz mam wyszarzone, nie mogę w to kliknać, zakładam więc że jest to połączone...

A u kogoś ta galeria na TV działa? Bo jeśli tak to będę kombinować. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Może kolega @kamil40013 na modelu 55Q80A?

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Damiab, Jaki model telefonu posiadasz ? Samsung nie wspomina nic o konieczności posiadania aktywnej synchronizacji OneDrive dla tej funkcji.

Access the gallery on your Samsung Smart TV
https://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00082463/

Według poniższego filmu, aby zdjęcia wyświetliły się w TV wcześniej, muszą zostać zsynchronizowane z chmurą Samsunga. Jak wiadomo Samsung Cloud zostało zamknięte. Według mnie Samsung zamknął chmurę i nie zaktualizował aplikacji Galeria na telewizorach, przez co stała się bezużyteczna.

https://www.youtube.com/watch?v=hNuw8KxXuCQ

Damiab
Journeyman
Opcje

Galaxy S9. Hmmm, no to byłby jakiś absurd, ale faktycznie jakaś jest to odpowiedź... Szkoda, bo to naprawdę dobra funkcja, już lepiej żeby tej galerii w ogóle nie było, bo tak to tylko smaku narobili. Tak jak z asystentem głosowym...