Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

QE65Q95TAT

(Temat utworzony: 05-04-2021 09:36 PM)
663 Wyświetlenia
TSA
First Poster
Opcje

Nie wiem jak mogę sprawdzić jaki na żywo jest odtwarzany  materiał źródłowy na TV.  Jedynie na Netflix udało mi się po przez info uzyskać w lewym rogu ilość Mb/s i rozdzielczość ale nic o HDR czy działa, na yutub nie mogę uzyskać takiego info i Dekoderze 4k od vectry też nie. Jeżeli źródłem jest materiał 4k HDR film lub kanał to jak mam sprawdzić czy telewizor odbiera w danym momencie HDR i jaki jest przesył danych. U innych producentów nie ma z tym problemu a Samsung coś ukrywa czy ja coś robię źle. Proszę o pomoc bo kończy mi się czas do zwrotu towaru 14 dni. Brak tak ważnych informacji dyskwalifikuje Samsunga w mojej opinii za tak dużą kasę. Moja wina że nie sprawdziłem tego przed zakupem ale tak banalna sprawa jak ifo o HDR czy BIG ratio czy rzeczywisty przesył danych w oglądanym materiale to porażka.

0 Like

3 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
patyczak
Black Belt 
Opcje
To, co widzisz na fotce, to parametry pliku, który odtwarzam na odtwarzaczu multimedialnym. Po prostu jest to obraz/menu z odtwarzacza. Te informacje są wyświetlane przy każdego rodzaju pliku-HDR, SDR, UHD, FHD itd. Ale to cały czas jest obraz z odtwarzacza, a nie TV..

20210406_230410_1740.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
Rozwiązanie
patyczak
Black Belt 
Opcje
Sam TV nie, ale w przypadku Netflix, możesz to zobaczyć w opisie filmu.

20210406_231458_1741.jpg

0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@TSA  Tak to wygląda u mnie z dysku HDR i HDR+

20210406_230943.jpg20210406_231017.jpg

A tutaj masz z YT tez tak powinno być widoczne na innych aplikacja czy z dysku.

20210406_231157.jpg

15 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
Po otrzymaniu obrazu HDR, w lewym górnym rogu, wyświetla się logo HDR. Informacje o materiale źródłowym szukaj na urządzeniu, które ten materiał dostarcza do TV, czyli na odtwarzaczu BD UHD, dekoderze kablówki lub jakimś odtwarzaczu multimedialnym.
0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@TSA  Możesz sprawdzić uruchamiając na pilocie domek i jadąc w lewo na ustawienia.

99999999.jpg

patyczak
Black Belt 
Opcje
To pokazuje tylko, w jakim trybie wyświetlany jest aktualny obraz, nie zobaczy wszystkich parametrów wyświetlanego obrazu. Koledze chyba bardziej chodzi o takie parametry, jak rozdzielczość, format, BitRate czy parametry odtwarzania.

20210406_152149_1739.jpg

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@patyczak Zgadza się pokazuje tryb wyświetlanego obrazu. Parametry odtwarzania może uzyskać z aplikacji, jeżeli takie dane aplikacja udostępnia /Netflix,  Youtube, a także info z pliku odtwarzanego z dysku/. Sam tv Samsung takich danych nie udostępnia.

TSA
First Poster
Opcje

Tak właśnie o to jak to kolego zrobiłeś?

0 Like
TSA
First Poster
Opcje

Nie wiem jak wam pokazuje  sprawdzałem na różnych źródłach i mi nie pokazuje. Napisz proszę z jakiego źródła był obraz i czy tylko na standard czy to nie ważne i na wszystkich ustawieniach powinno pokazywać HDR

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@TSA  Już kolega @Buba67  napisał Ci że w TV Samsunga tego nie ma jak jest to u @patyczak 

0 Like
TSA
First Poster
Opcje

Czy jak na Netflix oglądacie film 4k HDR to też wam Tv pokazuje że widzi te HDR? Jak u kolegi Buba67

0 Like
Rozwiązanie
patyczak
Black Belt 
Opcje
To, co widzisz na fotce, to parametry pliku, który odtwarzam na odtwarzaczu multimedialnym. Po prostu jest to obraz/menu z odtwarzacza. Te informacje są wyświetlane przy każdego rodzaju pliku-HDR, SDR, UHD, FHD itd. Ale to cały czas jest obraz z odtwarzacza, a nie TV..

20210406_230410_1740.jpg

0 Like