Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

QE65Q95TAT

(Temat utworzony: 06-04-2021 11:00 PM)
388 Wyświetlenia

Też mam ten problem

TSA
First Poster
Opcje

Nie wiem jak mogę sprawdzić jaki na żywo jest odtwarzany  materiał źródłowy na TV.  Jedynie na Netflix udało mi się po przez info uzyskać w lewym rogu ilość Mb/s i rozdzielczość ale nic o HDR czy działa, na yutub nie mogę uzyskać takiego info i Dekoderze 4k od vectry też nie. Jeżeli źródłem jest materiał 4k HDR film lub kanał to jak mam sprawdzić czy telewizor odbiera w danym momencie HDR i jaki jest przesył danych. U innych producentów nie ma z tym problemu a Samsung coś ukrywa czy ja coś robię źle. Proszę o pomoc bo kończy mi się czas do zwrotu towaru 14 dni. Brak tak ważnych informacji dyskwalifikuje Samsunga w mojej opinii za tak dużą kasę. Moja wina że nie sprawdziłem tego przed zakupem ale tak banalna sprawa jak ifo o HDR czy BIG ratio czy rzeczywisty przesył danych w oglądanym materiale to porażka.

0 Like
15 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
Po otrzymaniu obrazu HDR, w lewym górnym rogu, wyświetla się logo HDR. Informacje o materiale źródłowym szukaj na urządzeniu, które ten materiał dostarcza do TV, czyli na odtwarzaczu BD UHD, dekoderze kablówki lub jakimś odtwarzaczu multimedialnym.
0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@TSA  Możesz sprawdzić uruchamiając na pilocie domek i jadąc w lewo na ustawienia.

99999999.jpg

patyczak
Black Belt 
Opcje
To pokazuje tylko, w jakim trybie wyświetlany jest aktualny obraz, nie zobaczy wszystkich parametrów wyświetlanego obrazu. Koledze chyba bardziej chodzi o takie parametry, jak rozdzielczość, format, BitRate czy parametry odtwarzania.

20210406_152149_1739.jpg

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@patyczak Zgadza się pokazuje tryb wyświetlanego obrazu. Parametry odtwarzania może uzyskać z aplikacji, jeżeli takie dane aplikacja udostępnia /Netflix,  Youtube, a także info z pliku odtwarzanego z dysku/. Sam tv Samsung takich danych nie udostępnia.

TSA
First Poster
Opcje

Tak właśnie o to jak to kolego zrobiłeś?

0 Like
TSA
First Poster
Opcje

Nie wiem jak wam pokazuje  sprawdzałem na różnych źródłach i mi nie pokazuje. Napisz proszę z jakiego źródła był obraz i czy tylko na standard czy to nie ważne i na wszystkich ustawieniach powinno pokazywać HDR

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@TSA  Już kolega @Buba67  napisał Ci że w TV Samsunga tego nie ma jak jest to u @patyczak 

0 Like
TSA
First Poster
Opcje

Czy jak na Netflix oglądacie film 4k HDR to też wam Tv pokazuje że widzi te HDR? Jak u kolegi Buba67

0 Like
Rozwiązanie
patyczak
Black Belt 
Opcje
To, co widzisz na fotce, to parametry pliku, który odtwarzam na odtwarzaczu multimedialnym. Po prostu jest to obraz/menu z odtwarzacza. Te informacje są wyświetlane przy każdego rodzaju pliku-HDR, SDR, UHD, FHD itd. Ale to cały czas jest obraz z odtwarzacza, a nie TV..

20210406_230410_1740.jpg

0 Like