Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE40H6400 Gubi sieć Wifi

(Temat utworzony: 31-10-2019 11:00 AM)
5058 Wyświetlenia

Też mam ten problem

szczep85
First Poster
Opcje

Witam,

mam pewien problem a mianiowicie mój TV Ue40H6400 gubi sieć wifi odpale netfilxa i po 15min telewizor nie może sie połączyć z routerem. Aby połączył się ponownie konieczne jest wyłączenie TV i ponowne włączenie. I po kolejnych +/-15min rozłącza sie znów. Router jaki posiadam to Mikrotik hap ac2. w logach routera widać jak TV próbuje się połaczyć ale ma problem z jakimś kodowaniem...

Najnowesze oprogramowanie TV jest wgrane.

Z góry dziękuje za pomoc.

0 Like
15 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
szczep85
First Poster
Opcje
@vdsl2 Tyle że u mnie łączy się ale na 15min. Po czym nie może się połączyć z routerem .
0 Like
szczep85
First Poster
Opcje

jak wrócę do domu będę próbować bo już mi ręce opadją. Po zmianie Rutera nagle coś padło w nim.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@szczep85  Już było pisane na tym forum, że jest jakiś problem po stronie Mikrotika

https://eu.community.samsung.com/t5/Tablety/Problem-z-internetem-Samsung-Galaxy-Tab-A-2016/m-p/12502...

0 Like
szczep85
First Poster
Opcje

No to fantastycznie 😞 czyli czeka mnie albo zmiana routera albo TV.

Inny TV działa idealnie.
A jeśli Mikrotic jest jako główny router a do niego podłączony jest jeszcze jeden router Tp-Link i jak z nim się połaczę to również zrywa połączenie czy to nadal będzie winna Mikrotika

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@szczep85  Jeśli problem jest, na obu routerach Mikrotik Tp-Link taki sam to problem jest po stronie modułu WiFi. Czy na innych aplikacjach też jest to samo ? Czy tylko na Netflix ? Czy w TV masz taki firmware wer 2890 ? 

0 Like
szczep85
First Poster
Opcje

Na wszystkich aplikacjach . Na 3 tv w domu to tylko 1 działa obecnie . I zmieniam router Mikrotik bo coś musi być  z nim nie tak. Nie chce mi się wierzyć że w dwóch tv by od razu poszła karta sieciowa. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@szczep85  Może pokaż, jak wygląda sieć i Stan sieci w TV ?

0 Like