Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung QE65QN95AATXXH. Pojawił się u mnie jailbar dse, a telewizor mam od kwietnia.

(Temat utworzony: 30-08-2021 06:22 PM)
2419 Wyświetlenia
hydzior
Explorer
Opcje

Pojawił się u mnie problem z DSE jailbars. Są widoczne na cieplejszych barwach i szczególnie na pulpicie podpiętego pod tv PC i czasem podczas tv, filmów. Problem pojawił się parę dni temu i nie znika. Oprogramowanie najnowsze. Tak tak sprawdzałem reset, odłączenie od gniazdka itp.

IMG-3014.jpgIMG-3013.jpgIMG-3012.jpgIMG-3010.jpg

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mariosss93  W każdym TV jest podobnie nie ważne jaka to jest marka.

Zapoznaj się z tym tematem.

Mariosss93
Explorer
Opcje
Czytałem już mnóstwo wątków na ten temat. Powysyłałem również zdjęcia różnym znajomym, którzy odsyłają mi zdjęcia swoich matryc led innych producentów i obrazy mają dużo lepsze. Moje pytanie brzmi, czy jest to na poziomie akceptowalnym czy jednak jest o co kruszyć kopię. Jestem w okresie możliwości zwrotu.
Ciekawe, że większość wątków w internecie dotyczy telewizorów Samsung.

BTW czy mój post zniknął z głównej strony?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mariosss93 Patrząc na te zdjęcia to nie jest tak źle. Jak chcesz to zwróć TV. Twój temat nie zniknął a tylko został scalony. Nie ma potrzeby zakładania nowego można podpiąć się z istniejącym na forum.

0 Like
Mariosss93
Explorer
Opcje
Scalenie spowodowało niestety, że mój post zaginął i nikt go nie widzi. Myślę, że to celowe działanie żeby te wady nie docierały do potencjalnych klientów. Porównałem dse test np z telewizorem ue55ru7172 który był kupiony w 2020 za połowę ceny q80b. Zjawisko nie występuje. 20230312_002406_1000004306_1678577046.jpg
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mariosss93  Twój temat został scalony i wszyscy go widzą jak używają forum z poziomu przeglądarki. Wcześniej czy później twój temat też byłby nie widoczny z poziomu Samsung Members. Zobacz ile mamy takich tematów na forum?

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/bia%C5%82y-ekran-po-odblokowaniu-telefo...

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/tragikomiczny-vertical-banding-na-nowym-qe65q80t/m-p/... 

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mariosss93, DSE to normalne zjawisko w tym modelu. U mnie w Q80A też to występuje w niektórych scenach. Możesz próbować naprawy gwarancyjnej, ale nie ma pewności, że zostania, uznana, a nawet jeśli to możesz trafić na lepszy lub groszy egzemplarz matrycy.

Mariosss93
Explorer
Opcje
To co piszecie jest przerażające. Mogę trafić na lepszy lub gorszy egzemplarz... co to ma być? A może niech Samsung się postara i produkuje wszystkie matryce jednakowe. Po co ja samsunga brałem, już doświadczenie z grzejącym się S21 z exynose (w Grecji w dzień nie da się naladowac tel z powodu gorąca XD) powinno mnie czegoś nauczyć. Zresztą przez kilka miesiecy samsung twierdził, ze nie ma problemow z dymkami messengera i sobie wymyslam, a po aktualizacji sie na tym forum przyznał do tegom..

Sprawdziłem wiele telewizorów przez te dwa tygodnie i jestem zdruzgotany poziomem Samsunga. Zgłosiłem rękojmię, jutro powinna być opinia serwisu, a do soboty mogę odstąpić od umowy. BTW. te pasy z kazdym dniem stają się bardziej widoczne. Zdecydowanie apeluję do wszystkich zainteresowanych: omijajcie Samsunga. A ja rezygnuję z tej marki po 20 latach.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mariosss93  Daj znać w takim razie jaka będzie opinia z serwisu. A mogę zapytać na jaką markę tym razem postawisz?

0 Like
Matti94
Journeyman
Opcje
Hej, mam problem z nowo zakupionym telewizorem Samsung qn85c. Chodzi o horyzontalne pasy pojawiające się tylko na jednolitych tłach: czerwonym i żółtym/ pomarańczowym. I do tego dochodzi jeszcze efekt dse. Czy to normalna przypadłość tego modelu ?
0 Like
Matti94
Journeyman
Opcje
Tak to właśnie się prezentuje:20231228_210548_1000024851_1703793950.jpg20231228_210103_1000024850_1703793668.jpg
0 Like