Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung UE65RU8002 - strzelająca obudowa

(Temat utworzony: 26-04-2020 04:36 PM)
2536 Wyświetlenia
amsterdream
Journeyman
Opcje

Po włączeniu telewizora plastik na tylnej obudowie w miarę nagrzewania strzela przez jakąś godzinę - dwie i po wyłączniu przez dwie a czasami nawet trzy. Dosłownie co 3-4 sekundy słyszalne jest charakterystyczne pyknięcie kurczącego/rozszerzającego się plastiku. Czy wszystkie telewizory z tej serii tak mają czy trafił mi się jakiś wadliwy egzemplarz? Telewizor stoi w sypialni i zaczyna mnie powoli doprowadzać do szału i mam go ochotę wyrzucić przez okno. Różne telewizory przewinęły się przez moje ręce, ale z tak tandetnie wykonaną obudową jeszcze się nie spotkałem.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
amsterdream
Journeyman
Opcje

Problem został rozwiązany. Telewizor poszedł do zwrotu. To już trzeci produkt Samsunga kupiony w tym roku, który mnie w jakiś sposób zawiódł.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
13 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@amsterdream  Jak długo masz ten TV ? Jest, to normalne nie tylko w tym modelu ten problem ustąpi za jakiś czas. Nie jest to żadna wada. 

Telewizor wydaje dziwne dźwięki. Co to oznacza?

amsterdream
Journeyman
Opcje

Telewizor mam niecałe dwa tygodnie. Po jakim czasie trzaski mogą ustąpić?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@amsterdream  napisał(a):

Telewizor mam niecałe dwa tygodnie. Po jakim czasie trzaski mogą ustąpić?

@amsterdream  Nie wiem, po jakim czasie to ustąpi.

0 Like
amsterdream
Journeyman
Opcje

Dzwoniłem na infolinie Samsunga i powiedzieli mi, że może po miesiącu albo dwóch intensywność trzasków się zmniejszy albo całkowicie zniknie. Problem w tym że nie mam dwóch miesięcy bo niedługo minie 14 dni od nabycia TV i stracę możliwość odstąpienia od zakupu na odległość. TV prawdopodobnie poleci więc do zwrotu bo z każdym dniem jest coraz gorzej.  Rozumiem, że plastik w miarę nagrzewania i stygnięcia może od czasu do czasu strzelić, ale w tym telewizorze to jest na nieakceptowalnym poziomie. Na pudełku pisze TVUHD Premium a jakość wykonania obudowy jak pierwszych Rubinach z lat 80-tych. Samsung wstydziłby się sprzedawać taką tandetę.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@amsterdream  Taki efekt jak "strzelająca obudowa" występuje różnych markach. 

0 Like
Rozwiązanie
amsterdream
Journeyman
Opcje

Problem został rozwiązany. Telewizor poszedł do zwrotu. To już trzeci produkt Samsunga kupiony w tym roku, który mnie w jakiś sposób zawiódł.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@amsterdream  Trochę dziwne rozwiązanie ? Może coś nowego z 2020 roku ?

https://www.samsung.com/pl/support/search/?keyword=ue65tu

Nie bardzo wierzę, że wszystkie tak  mają strzelającą obudowę tym bardziej seria QLED i RU 2019 roku.

amsterdream
Journeyman
Opcje

Tegoroczne TU to kompletne kastraty. Nie mają nawet matryc 120Hz czy VRR i ALLM.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@amsterdream  QLED 2020 mają, matryce 120 Hz. Pozostaje, Ci szukać innej marki tylko nie będzie w nich Motion Plus.

0 Like