30-08-2021 06:22 PM
Pojawił się u mnie problem z DSE jailbars. Są widoczne na cieplejszych barwach i szczególnie na pulpicie podpiętego pod tv PC i czasem podczas tv, filmów. Problem pojawił się parę dni temu i nie znika. Oprogramowanie najnowsze. Tak tak sprawdzałem reset, odłączenie od gniazdka itp.
30-08-2021 06:36 PM
31-10-2022 09:12 PM
Udało ci się rozwiązać ten problem?
04-11-2022 08:32 AM
Cześć. U mnie to samo na qled 65 cali. Na wielu forach zagranicznych forach widziałem również ten sam problem, czyli pionowe pasy, które są równomiernie rozłożone na ekranie. Udało Co się rozwiązać problem ? Czy jest to,, normalne " w tego typu tv ?
04-11-2022 08:41 AM
04-11-2022 09:22 AM — edytowano 04-11-2022 09:24 AM
Cześć. Akurat do poniedziałku jestem poza domem, więc aktualnie nie bardzo mam jak wrzucić zdjęcia swojego TV. Wrzucę zdjęcie z forum, gdzie problem jest taki sam jak mój. Jednak na załączonym zdjęciu widoczna wada jest na pewno bardziej widoczna niż u mnie. Wadę widać najlepiej na jaskrawych tłach, typu zieleń, niebieski. Zielone zdjęcie wrzucone przez autora tematu najlepiej oddaje na jakim poziomie zjawisko występuje u mnie w tv. Przy normalnym oglądaniu tv problem nie jest aż tak bardzo zauważalny, jednak podczas oglądania meczów jest to widoczne. Wygląda to jak wzór podświetlenia. Pionowe linie są rozłożone równomiernie na ekranie. Z tego co widzę tego typu problem występuje nie tylko u mnie. Spotkałem się z kilkoma tematami na temat tej wady. Przykładowo: https://eu.community.samsung.com/t5/tv/2021-neo-qled-issues-with-vertical-lines-bars-vertical-bandin...
Mój model tv to TV SAMSUNG QE65Q77AAT
04-11-2022 10:08 AM — edytowano 04-11-2022 10:10 AM
Normalne to to napewno nie jest. Dla mnie to źle zaprojektowany TV. Wymiana matrycy i elektroniki nic u mnie nie dała. Problem mniejszy ale nadal występuje. Nie nabiore już się na super premierowe nowinki. Kolejny telewizor będzie innej marki.
04-11-2022 10:26 AM
Z tą normalnością to źle to ująłem - bardziej chodziło mi, czy problem jest bardzo powszechny. Zmartwiłeś mnie, że nawet po wymianie matrycy jest to samo.. Zastanawia mnie tylko, czy większość użytkowników ,,nowych" qledów ma identyczny problem tylko tego aż tak nie zauważa, czy po prostu my mamy pecha. Bo nie widziałem na polskich forach wielu wątków z problemem taki jaki jest u nas. Bo nie wiem nawet czy ten problem można zaliczyć do typowego DSE/bandingu.
04-11-2022 11:52 AM
@nyno909, podpytałem i na infolinii też nie zdarza się to często. Zresztą zachęcam do bezpośredniego kontaktu z Samsungiem, możesz między innymi podesłać zdjęcia swojego TV z widocznym efektem, który opisujesz, poprzez formularz kontaktowy, nakierują Cię, co w tym przypadku można zrobić (dodaj od razu kod modelu, numer seryjny i datę zakupu): https://www.samsung.com/pl/support/contact/
09-03-2023 10:36 AM