Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung QE55Q77TAT "trzaski" po wyłączeniu Tv.

(Temat utworzony: 16-08-2020 05:08 PM)
3550 Wyświetlenia
Guti89
Journeyman
Opcje

Witam, od niecałych 2 tygodni jestem posiadaczem tv Samsung QE55Q77TAT, i mam pytanie czy "trzaski" po wyłączeniu tego modelu to norma? wcześniej miałem 2 samsungi i tez wydawały jakieś dźwięki po wyłączeniu, ale ten to już przesadza, po wyłączeniu, mija jakieś 10-15min i zaczyna, w sensie słychać takie "pyk" przez dłuższy czas, na początku jakieś 2 pyknięcia na minutę i tak coraz rzadziej aż w końcu ustaje, z tym ze trwa to nawet ponad 30min.

Po włączeniu też słychać po kilku minutach takie pyknięcia ale jest ich mniej i cichsze.

Zauważyłem że jak np. pochodzi 2h to po wyłączeniu szybciej te pyknięcia ustępują, ale np po 5h to tak jak pisałem wyżej.

Z góry dziękuję za odpowiedzi :smiling-face:

26 Odpowiedzi
Joda23
First Poster
Opcje
Stary temat, ale zapytam. Czy zgłosiłeś konieczność usunięcia wady? U mnie zakupiony tv w 2022 r. Już po 5 dniach miał pierwsza awarie matrycy, później kolejna i po 2giej naprawie zaczął strzelać, nie zależnie, czy od razu po włączęniu, w trakcie użytkowania i po wyłączeniu TV. Serwis wziął tv już na 4 naprawę, ale twierdzi, że strzelanie to normalka. Będę reklamował do sklepu i korzystał z rękojmi, może się uda, bo Samsung nie wymieni mi modelu na nowy, nawet po 3ch zasadnych naprawach.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Joda23  To ile było napraw z wyminą części? Bo piszesz o dwóch a później o czwartej?

Jak nawet Samsung by Ci wymienił na nowy to też będzie taki sam efekt strzelania.

0 Like
Joda23
First Poster
Opcje
Były 3 wymiany. 3cia związana była z trzaskami, wymienili zasilacz. Po powrocie z serwisu, strzela jeszcze bardziej, ale niby było już wszystko mymienione i tak ma strzelać. Zgłosiłem awarie (to strzelanie) po raz 2gi, czyli 4ty ogólnie. Nie chciał zabrać, ale zabrał, żeby jeszcze raz sprawdzić te trzaski w serwisie.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Joda23  Jak miałem TV 2015 roku też co jakiś czas pojawia się strzelanie i robi to do dziś.

Tak samo jest na moich dwóch TV z 2019 roku.

0 Like
Joda23
First Poster
Opcje
Problem w tym, że nie czasami, ciągle strzela. Zmiana kanału, przełączenie na hdmi...
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Joda23  napisał(a):
Problem w tym, że nie czasami, ciągle strzela. Zmiana kanału, przełączenie na hdmi...

Nie bardzo rozumiem? Masz jakieś nagranie z tym strzelaniem?

0 Like
Joda23
First Poster
Opcje
Mam, wysylalem Samsungowi każdorazowo filmik że zgłoszeniem problemu. Przypomina to głośne, szybkie pisanie na maszynie. Nie jest to kwestia pstrykania po nagraniu, od razu, po włączęniu hałasuje i tak pozostaje z drobnymi przerwami. Wystarczy zmienić kanał i aż skręca od tego dźwięku, tym bardziej jak cicho się ogląda
0 Like