Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung QE55Q77TAT "trzaski" po wyłączeniu Tv.

(Temat utworzony: 16-08-2020 05:08 PM)
3521 Wyświetlenia
Guti89
Journeyman
Opcje

Witam, od niecałych 2 tygodni jestem posiadaczem tv Samsung QE55Q77TAT, i mam pytanie czy "trzaski" po wyłączeniu tego modelu to norma? wcześniej miałem 2 samsungi i tez wydawały jakieś dźwięki po wyłączeniu, ale ten to już przesadza, po wyłączeniu, mija jakieś 10-15min i zaczyna, w sensie słychać takie "pyk" przez dłuższy czas, na początku jakieś 2 pyknięcia na minutę i tak coraz rzadziej aż w końcu ustaje, z tym ze trwa to nawet ponad 30min.

Po włączeniu też słychać po kilku minutach takie pyknięcia ale jest ich mniej i cichsze.

Zauważyłem że jak np. pochodzi 2h to po wyłączeniu szybciej te pyknięcia ustępują, ale np po 5h to tak jak pisałem wyżej.

Z góry dziękuję za odpowiedzi :smiling-face:

26 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Guti89  Nie wiem, po co założyłeś drugi temat ? Poza tym mamy tutaj coś takiego Telewizor wydaje dziwne dźwięki. Co to oznacza?

Guti89
Journeyman
Opcje

Drugi temat założyłem, bo w temacie nie napisałem o co chodzi :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye: ok, ale czy te trzaski kiedyś kiedyś ustaną? bo strasznie mnie to irytuje, tym bardziej ze śpię tam gdzie tv.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Guti89  Tytuł tematu można edytować bez potrzeby zakładania nowego. Czy w tym TV tylna obudowa jest przykręcana na śruby ? Jeśli tak to możesz delikatnie poluzować śruby.

Guti89
Journeyman
Opcje

Własnie nie ma śrub, nawet mierzyłem poziomicą jak się naczytałem o tych przekoszeniach, bo tv wisi na uchwycie tak jak poprzednik, i jest ok ,oczko się mieści między kreskami na poziomicy. dzwięki dochodzą z dołu tv, tak jakby ta srebrna listwa je wydawała, bo ona tak trochę odstaję od matrycy, i jak ją docisnę to trochę trzeszczy, ogólnie wszystkie modele tak miały jak oglądałem, poprzednik miał ramki dookoła, a ten tylko ma ramke na dole.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Guti89  Pozostaje Ci zgłosić problem na infolinie tel. 22 607 93 33, żeby serwis to sprawdził.

Guti89
Journeyman
Opcje

Dzwoniłem, pisałem, raz odpisali ze sie musi wszystko wygrzać i to może potrwać jakiś czas, bo tv jest nowy, a drugi raz mówili ze serwis podjedzie i wezmą tv na 2 tygodnie, to ja dziekuję , może faktycznie poczekam jeszcze, bo z tego co czytałem to nawet jak wezmą to po dwóch tygodniach stwierdzą ze nie widzą nieprawidłowości :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Guti89  Więcej pomysłów nie ma. Jak dobrze pamiętam, to nigdy serwis nie trzymał tak długo TV w serwisie.

Guti89
Journeyman
Opcje

No nic, będą dzwonić do mnie jeszcze z serwisu, to zobaczymy co oni powiedzą. Na razie dzięki.

0 Like
DaMi0DogYT
First Poster
Opcje
Witaj tez kupiłem tv z samsunga i na początku użytkowania telewizor strasznie trzaskał. Po około 3 miesiącach problem ustal.