Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z instalowaniem programów ze sklepu Tizen

(Temat utworzony: 04-03-2021 08:36 AM)
1009 Wyświetlenia
wlodarek1
Pioneer
Opcje

Mój tv to QE55Q77TAT .

Od początku gdy  go kupiłem mioesiąc temu - jest z nim ten sam problem ;

gdy chcę coś zainstalować z repozytorium Tizena - wywala błąd typu PILOT;52 

Panowie z infolinii samsunga każą wyłączyć tv i włączyć po około 1 minucie .

To pomaga , ale tylko na chwilę .

Zrobiłem reset odbiornika poprzez opcję resetu w ustawieniach - to też nie pomogło .

Pan z infolinii wykonał zdalnie "głęboki '' reset - to też nie pomogło .

Konsultatn z infolinii sporządził więc zlecenie reklamacyjne i skierował je do serwisu samsunga w  moim mieście .

2 dni temu zadzwonili do mnie z tego serwisu i zaproponowali wymianę płyty głównej i moim  nowym , 

bo kupionym 1 lutego tv  . Czy na taki problem jak  niechęć do instalowania dodatkowych apek z repo Tizena -

- najlepszym rozwiązaniem jest aż wymiana płyty głównej ?!

Na razie odpowiedziałem serwisowi , że się wstrzymuję z wymianą płyty głównej , poczekam , może będzie jakać aktualizacja firmware , która rozwiąże ten problem . ... Połączenie wifi  między  tv a domowym routerem 

działa prawidłowo , zarówno w zakresie 2,4 jak i 5 GHZ . Takie rzeczy jak Youtube czy  wp pilot działają prawidłowo .

Czy ktoś z was miał może ze swoim tv  podobny problem z instalowaniem programów ; PILOT;52 i wie jak go rozwiązać  ? Z góry dzięki za pomoc 😁

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
wlodarek1
Pioneer
Opcje

Ja wczoraj zastosowałem poradę wyczyta nią w innym poście na tym forum.w ustawieniach domowego routera zaznaczyłem opcję wymuś połączenie IPv4.problem z instalowaniem programów zniknął jak ręką odjął 😃😁😄

a w serwisie proponowali mi wymianę płyty głównej telewizora która jest bogu ducha winna

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@wlodarek1  Domyślam się że chodzi Ci o taki błąd ?

20210304_102534.jpg

0 Like
wlodarek1
Pioneer
Opcje

U mnie to akurat wyskakuje błąd :52

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Może pojawiać różny numer błędu. Raczej nie jest wina po stronie firmware TV bo sprawdzałem to u siebie na modelu z 2019 roku Q60RAT.

0 Like
wlodarek1
Pioneer
Opcje

To jaka wg ciebie Vdsl2 jest przyczyna problemu z instalowaniem programów w naszych tv? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ten błąd jaki Ci pokazałem to TV jeszcze nie był 100% połączony do WIFI.

0 Like
XXY
Apprentice
Opcje

Witaj u mnie jest ten sam problem resety,infolinia,czat nic nie pomogly.. tak jak mówisz wylacze z zasilania na 10min jest ok.. potem znowu problem z pobraniem aplikacji albo 0% albo bląd.. nie chce mi sie juz do nich dzwonic ale nie po to sie wydaje grube pieniadze zeby takie cyrki z aplikacjami były

0 Like
wlodarek1
Pioneer
Opcje

XXY - a jaki model tv posiadasz? 

0 Like
XXY
Apprentice
Opcje

UE43TU7102K

0 Like
Rozwiązanie
wlodarek1
Pioneer
Opcje

Ja wczoraj zastosowałem poradę wyczyta nią w innym poście na tym forum.w ustawieniach domowego routera zaznaczyłem opcję wymuś połączenie IPv4.problem z instalowaniem programów zniknął jak ręką odjął 😃😁😄

a w serwisie proponowali mi wymianę płyty głównej telewizora która jest bogu ducha winna