04-03-2021 08:36 AM
Mój tv to QE55Q77TAT .
Od początku gdy go kupiłem mioesiąc temu - jest z nim ten sam problem ;
gdy chcę coś zainstalować z repozytorium Tizena - wywala błąd typu PILOT;52
Panowie z infolinii samsunga każą wyłączyć tv i włączyć po około 1 minucie .
To pomaga , ale tylko na chwilę .
Zrobiłem reset odbiornika poprzez opcję resetu w ustawieniach - to też nie pomogło .
Pan z infolinii wykonał zdalnie "głęboki '' reset - to też nie pomogło .
Konsultatn z infolinii sporządził więc zlecenie reklamacyjne i skierował je do serwisu samsunga w moim mieście .
2 dni temu zadzwonili do mnie z tego serwisu i zaproponowali wymianę płyty głównej i moim nowym ,
bo kupionym 1 lutego tv . Czy na taki problem jak niechęć do instalowania dodatkowych apek z repo Tizena -
- najlepszym rozwiązaniem jest aż wymiana płyty głównej ?!
Na razie odpowiedziałem serwisowi , że się wstrzymuję z wymianą płyty głównej , poczekam , może będzie jakać aktualizacja firmware , która rozwiąże ten problem . ... Połączenie wifi między tv a domowym routerem
działa prawidłowo , zarówno w zakresie 2,4 jak i 5 GHZ . Takie rzeczy jak Youtube czy wp pilot działają prawidłowo .
Czy ktoś z was miał może ze swoim tv podobny problem z instalowaniem programów ; PILOT;52 i wie jak go rozwiązać ? Z góry dzięki za pomoc 😁
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
12-03-2021 08:24 AM
Ja wczoraj zastosowałem poradę wyczyta nią w innym poście na tym forum.w ustawieniach domowego routera zaznaczyłem opcję wymuś połączenie IPv4.problem z instalowaniem programów zniknął jak ręką odjął 😃😁😄
a w serwisie proponowali mi wymianę płyty głównej telewizora która jest bogu ducha winna
04-03-2021 10:28 AM
@wlodarek1 Domyślam się że chodzi Ci o taki błąd ?
04-03-2021 12:31 PM
U mnie to akurat wyskakuje błąd :52
04-03-2021 12:39 PM
Może pojawiać różny numer błędu. Raczej nie jest wina po stronie firmware TV bo sprawdzałem to u siebie na modelu z 2019 roku Q60RAT.
04-03-2021 01:28 PM
To jaka wg ciebie Vdsl2 jest przyczyna problemu z instalowaniem programów w naszych tv?
04-03-2021 11:10 PM
Ten błąd jaki Ci pokazałem to TV jeszcze nie był 100% połączony do WIFI.
09-03-2021 03:08 PM
Witaj u mnie jest ten sam problem resety,infolinia,czat nic nie pomogly.. tak jak mówisz wylacze z zasilania na 10min jest ok.. potem znowu problem z pobraniem aplikacji albo 0% albo bląd.. nie chce mi sie juz do nich dzwonic ale nie po to sie wydaje grube pieniadze zeby takie cyrki z aplikacjami były
09-03-2021 03:31 PM
XXY - a jaki model tv posiadasz?
09-03-2021 09:25 PM
UE43TU7102K
12-03-2021 08:24 AM
Ja wczoraj zastosowałem poradę wyczyta nią w innym poście na tym forum.w ustawieniach domowego routera zaznaczyłem opcję wymuś połączenie IPv4.problem z instalowaniem programów zniknął jak ręką odjął 😃😁😄
a w serwisie proponowali mi wymianę płyty głównej telewizora która jest bogu ducha winna