Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z VRR QN95A + PS5

(Temat utworzony: 27-04-2022 07:32 PM)
6140 Wyświetlenia
Michał13
Apprentice
Opcje

Witam, Posiadam tv QN95A , sony właśnie wprowadziło na PS5 VRR! Mam taki problem, że tv pokazuje w menu gry VRR wyłączone. Dodam , że w konsoli mam włączone VRR na auto! Gra też obsługuje VRR! Jakieś pomysły ? Pozdrawiam 

D8F2632E-9C18-4E8D-96A0-5ADE3197A6A0.jpeg

0 Like
Przejdź do rozwiązania
Cayman1899
Pioneer
Opcje

@kamil40013 

Ja mam problem z Samsung The FRAME, LS03A, telewizor traci sygnał z PlayStation5, nawet podczas grania. Przełączenie sygnału podczas włączania gry, pojawia się obraz ładowania, szuka sygnału, po czym pokazuje komunikat, żeby sprawdzić zasilanie urządzenia zewnętrznego. Po wyłączeniu HDCP w PS5 wszystko jest ok, ale przez to nie można np. słuchać muzyki przez Spotify podczas grania. Najnowsze oprogramowanie to 1904.0 

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Mnie też to już zaczyna denerwować - ile można czekać na VRR (działające) skoro od początku opcja ta (nie działająca) wyświetlana jest na pasku Game Menu, a mija miesiąc odkąd Sony aktywowało to po stronie PS5... 😞

Cayman1899
Pioneer
Opcje

@Abisai78 mnie denerwuje to, że PS5 z The Frame działa jak jest wyłączone HDCP, jak tylko włączę HDCP to zastanawiam się kiedy będę musiał wszystko wyłączyć z prądu żeby telewizor wykrył sygnał PS5, a podczas grania przy wyłączonym HDCP nie posłucham muzyki ze Spotify.

Ogólnie VRR działa i działa bez zarzutu ale Telewizor, który od premiery był przygotowany pod konsole nowej generacji w rzeczywistości nie jest, bo tak jak napisałeś GameBar nie pokazuje aktywnego VRR a FPSy bardzo ładnie liczy.

0 Like
Error404PL
Pathfinder
Opcje

To ja wam tylko dodam że jak kiedyś dzwoniłem do serwisu Samsunga i mówiłem że mi nie działają różne rzeczy na QN95A grając na PS5 to mi pani odpowiedziała że Samsung nie gwarantował nigdziej że ich telewizory będą współpracować z konsolami PS5 🤦😂

Cayman1899
Pioneer
Opcje

Trochę dziwne podejście jest Samsunga, ze względu na to, że telewizor jest reklamowany, że jest przygotowany na granie na nowej(obecnej) generacji, a problem jest duży z HDMI 4, gdzie przy włączonym protokole HDCP Telewizor traci sygnał z PS5, i żeby wszystko wróciło do normy trzeba wszystko wyłączyć z prądu, włączyć konsolę do tryby bezpieczeństwa i wyłączyć HDCP. 

0 Like
Error404PL
Pathfinder
Opcje

Spoko na QN95A po wlaczeniu konsoli nie ma dźwięku trzeba albo ponownie uruchomić konsolę lub telewizor lub zmienić np. rozdzielczość w konsoli wtedy wskakuje dźwięk. A VRR działa jak już wszyscy pisali czyli niby działa ale nie działa...

Cayman1899
Pioneer
Opcje

Na The Frame też raz po włączeniu PS5 nie ma dźwięku, ale wystarczy przełączyć źródło na dekoder satelitarny i z powrotem na PS5 i jest ok, albo włączyć grę i jest ok :winking-face: Mega denerwujące jest ciągłe "rozszerzenia sygnału" i nie pewność czy coś przypadkiem się nie odwidzi i straci sygnał..

0 Like
Error404PL
Pathfinder
Opcje

Ja za swój TV zapłaciłem 10k ty pewnie podobnie i za takie pieniądze oczekuje że będzie mi WSZYSTKO pieknie działać a mam telewizor ponad rok i się męczę! Dlatego to był mój ostatni zakup jeśli chodzi o tego producenta.

Cayman1899
Pioneer
Opcje

Ja ogólnie jestem bardzo zadowolony z telewizora ale to jak Samsung podchodzi do "naprawiania" swoich flagowych telewizorów to trochę śmiech na sali, i tak jak powiedziałeś TV za 10K - to oczekujesz, że wszystko będzie działało jak należy. Mój nie kosztował 10K ale troszkę ponad 6K, bo kupiłem go w pierwszym tygodniu jak był w Polsce na rynku. Myślę, że tutaj nie jest też problem tylko po stronie Samsunga, ale SONY też ma swoje 5 groszy.

A Pani z infolinii to pewnie fanka "zielonych"  :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:

U mnie dwa tygodnie temu bardzo miła Pani, łączyła się zdalnie i zaktualizowała mi submicom, ale efekt taki sam, trzeba wyłączyć HDCP żeby wszystko było ok, teraz codziennie z uporem maniaka sprawdzam na stronie Samsunga czy w TV czy jest aktualizacja, ale zostało czekanie, bo nikt nie wie kiedy owa łatka będzie. W USA już mają ale tak mi odpisano nie zaktualizuje tym softem u siebie więc czekam...

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

OK, poszło - mam wersję 2001 :smiling-face:

Szybki test z wymuszonym VRR - działa na Cyberpunku. Co dziwne - nie włączyło się w Horizon FW 🤔