27-04-2022 07:32 PM — edytowano 27-04-2022 07:37 PM
Witam, Posiadam tv QN95A , sony właśnie wprowadziło na PS5 VRR! Mam taki problem, że tv pokazuje w menu gry VRR wyłączone. Dodam , że w konsoli mam włączone VRR na auto! Gra też obsługuje VRR! Jakieś pomysły ? Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
03-06-2022
04:53 PM
– ostatnio edytowany
03-06-2022
08:25 PM
przez
OleksiiA
Ja mam problem z Samsung The FRAME, LS03A, telewizor traci sygnał z PlayStation5, nawet podczas grania. Przełączenie sygnału podczas włączania gry, pojawia się obraz ładowania, szuka sygnału, po czym pokazuje komunikat, żeby sprawdzić zasilanie urządzenia zewnętrznego. Po wyłączeniu HDCP w PS5 wszystko jest ok, ale przez to nie można np. słuchać muzyki przez Spotify podczas grania. Najnowsze oprogramowanie to 1904.0
08-06-2022 08:11 PM
Mnie też to już zaczyna denerwować - ile można czekać na VRR (działające) skoro od początku opcja ta (nie działająca) wyświetlana jest na pasku Game Menu, a mija miesiąc odkąd Sony aktywowało to po stronie PS5... 😞
08-06-2022 08:38 PM — edytowano 08-06-2022 08:40 PM
@Abisai78 mnie denerwuje to, że PS5 z The Frame działa jak jest wyłączone HDCP, jak tylko włączę HDCP to zastanawiam się kiedy będę musiał wszystko wyłączyć z prądu żeby telewizor wykrył sygnał PS5, a podczas grania przy wyłączonym HDCP nie posłucham muzyki ze Spotify.
Ogólnie VRR działa i działa bez zarzutu ale Telewizor, który od premiery był przygotowany pod konsole nowej generacji w rzeczywistości nie jest, bo tak jak napisałeś GameBar nie pokazuje aktywnego VRR a FPSy bardzo ładnie liczy.
08-06-2022 08:46 PM
To ja wam tylko dodam że jak kiedyś dzwoniłem do serwisu Samsunga i mówiłem że mi nie działają różne rzeczy na QN95A grając na PS5 to mi pani odpowiedziała że Samsung nie gwarantował nigdziej że ich telewizory będą współpracować z konsolami PS5 🤦😂
08-06-2022 10:43 PM
Trochę dziwne podejście jest Samsunga, ze względu na to, że telewizor jest reklamowany, że jest przygotowany na granie na nowej(obecnej) generacji, a problem jest duży z HDMI 4, gdzie przy włączonym protokole HDCP Telewizor traci sygnał z PS5, i żeby wszystko wróciło do normy trzeba wszystko wyłączyć z prądu, włączyć konsolę do tryby bezpieczeństwa i wyłączyć HDCP.
08-06-2022 10:47 PM
Spoko na QN95A po wlaczeniu konsoli nie ma dźwięku trzeba albo ponownie uruchomić konsolę lub telewizor lub zmienić np. rozdzielczość w konsoli wtedy wskakuje dźwięk. A VRR działa jak już wszyscy pisali czyli niby działa ale nie działa...
08-06-2022 10:56 PM
Na The Frame też raz po włączeniu PS5 nie ma dźwięku, ale wystarczy przełączyć źródło na dekoder satelitarny i z powrotem na PS5 i jest ok, albo włączyć grę i jest ok Mega denerwujące jest ciągłe "rozszerzenia sygnału" i nie pewność czy coś przypadkiem się nie odwidzi i straci sygnał..
08-06-2022 11:04 PM
Ja za swój TV zapłaciłem 10k ty pewnie podobnie i za takie pieniądze oczekuje że będzie mi WSZYSTKO pieknie działać a mam telewizor ponad rok i się męczę! Dlatego to był mój ostatni zakup jeśli chodzi o tego producenta.
08-06-2022 11:22 PM
Ja ogólnie jestem bardzo zadowolony z telewizora ale to jak Samsung podchodzi do "naprawiania" swoich flagowych telewizorów to trochę śmiech na sali, i tak jak powiedziałeś TV za 10K - to oczekujesz, że wszystko będzie działało jak należy. Mój nie kosztował 10K ale troszkę ponad 6K, bo kupiłem go w pierwszym tygodniu jak był w Polsce na rynku. Myślę, że tutaj nie jest też problem tylko po stronie Samsunga, ale SONY też ma swoje 5 groszy.
A Pani z infolinii to pewnie fanka "zielonych"
U mnie dwa tygodnie temu bardzo miła Pani, łączyła się zdalnie i zaktualizowała mi submicom, ale efekt taki sam, trzeba wyłączyć HDCP żeby wszystko było ok, teraz codziennie z uporem maniaka sprawdzam na stronie Samsunga czy w TV czy jest aktualizacja, ale zostało czekanie, bo nikt nie wie kiedy owa łatka będzie. W USA już mają ale tak mi odpisano nie zaktualizuje tym softem u siebie więc czekam...
09-06-2022 10:39 AM
OK, poszło - mam wersję 2001
Szybki test z wymuszonym VRR - działa na Cyberpunku. Co dziwne - nie włączyło się w Horizon FW 🤔