Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SAMSUNG UE58MU6122 nie odbiera mux-3

(Temat utworzony: 27-01-2018 04:24 PM)
9462 Wyświetlenia
Vigen
Student
Opcje

TV nie odbiera mux-3 mimo dobrego sygnału, poziom 98 jakość 97 i mimo tego TV wycina mux-3 sygnał nadawany jest z jednego nadajnika Szczecin Kołowo inny samsung pracujący na tej antenie w innym pokoju odbiera wszystkie mux z tego samego punktu antenowego odbierał TV sony ful hd odbierał bez problemu zachciało mi się większego samsunga żałuje swojego wyboru 

0 Like
73 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Aby wyeliminować, problemy z instalacja antenowa, przełącz nowy nabytek pod inny kabel, do tego drugiego pokoju. Wykonaj ponowną konfigurację tv w tym wyszukiwanie programów. Sprawdź, czy podałeś prawidłowe wartości dla automatycznego wyszukiwania kanałów.
Jeżeli masz ochotę, możesz pobawić się ręcznie wpisując parametry odbioru. Wszystko znajdziesz w instrukcji odbiornika lub w aplikacji e-Manual na tv.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Vigen
Student
Opcje

Problemem nie jest antena ponieważ  podłączyłem drugą na osobnym kablu i wzmacniaczu czyli są dwa niezależne systemy antenowe które mogę przełączać przekładając wtyczki, główny system pracuje na antenie kierunkowej firmy Dipol drugi system pracuje na antenie szerokopasmowej   jeżeli przełączam kanały to wszystkie mux mają poziom sygnału od 90 -100 jakość 85-100 tylko nie mux-3 ten ma poziom 0 sygnał 0 jakość poziom błędów 2000 po przeszukaniu pasma nie wykrywa mux-3 potrafi wykryć programy niemieckie sądzę że jest to wina aktualizacji TV bo zaraz po zakupie TV nie miał problemów z odbiorem mux-3 , jeżeli pokarze się obraz to po wielkim namyśle TV  wtedy odbiera przez chwile do czasu przełączenia na inny mux i jest to samo po zatym drugi samsung na antenie dipola ma jakość i siłę 100 na wszystkich mux nie wiem co mam zrobić reset też nie pomaga Proszę o radę i pomoc

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Czy obie instalacje są ze wzmacniaczami? Jaki jest poziom sygnału bez wzmacniacza? Pytam, ponieważ problemem wzmacniaczy jest, poza wzmacnianiem sygnału, wzmacnianie również i zakłóceń. Gdy poziom zakłóceń przekroczy pewną wartość, nowe telewizory z czułymi głowicami mają problemy z poprawnym odbiorem.
Nie wiem na którym kanale masz mux-3 i w jakiej odległości jesteś od nadajnika? Ale w strojeniu ręcznym sprawdziłbym tylko ten kanał.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Vigen
Student
Opcje

Obie instalację są ze wzmacniaczem odległość ok 80 km Szczecin Kołowo - Kamień Pomorski nie ma możliwości odbioru bez wzmacniania sygnału są to niezależne systemy anten system z telemorem (zasilacz z potencjometrem umożliwia regulację wzmocnienia) zamontowałem w celu sprawdzenia systemu z dipolem anteny ustawione są poprzez aplikację z GPS skanowałem pasma i ręcznie i automatycznie TV przestał odbierać przed świętami Bożego Narodzenia. Zaznaczam że samsung w drugim pokoju odbiera wszystkie mux . Serwis mnie zwodzi i każe czekać na aktualizację systemu która będzie nie wiem kiedy

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Nie wiem jaką moc mają nadajniki, ale na dobrej antenie do 90 km bez wzmacniacza powinno działać. Oczywiście symetryzatory powinny mieć i VHF i UHF. Proponuję odpiąć wzmacniacze i sprawdzić co będzie się działo. Co do kierunkowości anten, to przy sygnale cyfrowym, aż taka dokładność nie jest potrzebna.
Ja mam nadajnik rozstawione w kącie 120 stopni, antena wyśrodkowana i odległość właśnie do mux 3 właśnie 90 km, czyli zasięg graniczny i wszystko działa.
Nie wiem jaki masz wzmacniacz, jeżeli na kilka wyjść, to zamień, sprawdź co dzieje się na innym. Jeżeli pojedynczy a później rozgałęźnik, to go pomiń. Sprawdź dokładnie instalację, bez rozgałęźników i wzmacniaczy.
Jeżeli drugi tv to taki sam model i odpięcie wzmacniaczy nie przynosi rezultatu, to jednak zamówiłbym wizytę serwisu.

Vigen
Student
Opcje

Nadajnik z jednego kierunku 100 kw ale jestem poza zasięgiem nadajnika dlatego są potrzebne wzmacniacze sądzę skoro przed aktualizacją TV działał bez zarzutu to jest wina aktualizacji systemu nie anten. pomoże tylko serwis 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Ja dla 90 km mam tylko 25 kW i bez wzmacniaczy hula cała instalacja, a u Ciebie 100 kW i wzmacniacze. Biorąc na logikę, to musi być przesterowanie. 😞
Ja mimo wszystko zrobiłbym przegląd instalacji antenowej.

0 Like
Vigen
Student
Opcje

Główny system antenowy jest praktycznie nowy wymieniłem wzmacniacz kabel na czarny zewnętrzny jest ok mam problem tylko mux3 reszta odbiera. Nadajnik jest nisko więc zasięg jest krótszy a i antena odbiorca jest między dachami. Tv po zakupie odbierał wszystkie mux a teraz nie. Na necie trafiłem info że tuner TV jest za czuły a mux3 jest ciasno spakowany 2 programy HD i bodajże 4 SD i dlatego nie działa, można to zrobić z meni serwisowego ale każde wejście jest rejestrowanie i mogę stracić gwarancję. Dzięki za radę i Pozdrawiam serdecznie 

0 Like
Vigen
Student
Opcje

Problem odbioru mux3 rozwiązany miałem racje że to wina oprogramowania TV zaktualizował oprogramowanie do wersji 1151 i stracił możliwość odbioru mux3, a na stronie samsunga do pobrania była wersja 1155, po pobraniu i instalacji TV odbiera wszystkie mux bez problemu. Szkoda że serwis i konsultanci  nie znają metody aktualizacji oprogramowania, Czekałem 2 miesiące i sam rozwiązałem problem.  

0 Like