22-11-2024 01:23 PM — edytowano 22-11-2024 01:25 PM
Cześć, mam problem z HDR na początku działało normalnie, aż nagle odpalam grę ciemny ekran a telewizor pokazuje komunikat że nie wykrywa hdmi. Mam ps5 kabel oryginalny od konsoli. Raz już udało mi się naprawiać ten problem, zresetowałem telewizor do ustawień domyślnych i było okej. Po około 2 tygodniach problem znów się pojawił warto wspomnieć że nic w ustawieniach nie ruszałem. Ekran w konsoli pojawia się dopiero gdy ją wyłączę i żadna gra nie jest odpalona , wtedy gdy wejdę w ustawienia konsoli to oblusgiane hz pokazuje 60, HDR nieobsługiwane a rozdzielczość to 1080p, zupełnie tak jakby telewizor nagle stwierdził że już ten tryb nie chce działa mimo że chwilę wcześniej wszystko było okej.
gdy znów chce włączyć grę dzieje się to samo tak jakby tryb HDR i wyższe rozdzielczości były nagle blokowane. Jeśli ktoś da radę pomoc to byłbym bardzo wdzięczny.
ps. Tryb gry mam ustawiony na auto
22-11-2024 04:35 PM
Cześć,
jeżeli oprogramowanie masz aktualne i resetowałeś ustawienia, to zobacz dla pewności, czy problem pojawia się na innym kablu HDMI.
Możesz też poprosić infolinię Samsung o zdalną diagnostykę pod numerem 801-172-678 lub przez czat.
03-12-2024 05:10 PM
Cześć,
Mam właśnie problem z tym modelem telewizora, oddałem do serwisu. Okazało się, że to wina oprogramowania i na początku grudnia mają wypuścić aktualizacje. U mnie problem dotyczy migotania przy włączonym vrr oraz czasami przy grach 120hz jest brak sygnału HDMI. Ogólnie z kolorami HDR też się coś porobiło. Tak jest od aktualizacji 2000.
03-12-2024 08:31 PM
Okej, jak narazie zresetowałem telewizor i działa, ale będę czekał na aktualizacje w takim razie.
Dzięki że pomoc