Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z VRR QN95A + PS5

(Temat utworzony: 27-04-2022 07:32 PM)
6074 Wyświetlenia
Michał13
Apprentice
Opcje

Witam, Posiadam tv QN95A , sony właśnie wprowadziło na PS5 VRR! Mam taki problem, że tv pokazuje w menu gry VRR wyłączone. Dodam , że w konsoli mam włączone VRR na auto! Gra też obsługuje VRR! Jakieś pomysły ? Pozdrawiam 

D8F2632E-9C18-4E8D-96A0-5ADE3197A6A0.jpeg

0 Like
Przejdź do rozwiązania
BGFray
Apprentice
Opcje

Obecnie zresetowałem ustawienia w TV i jak na razie działa. Skoro VRR nie jest aktywny to zawsze będę miał stała wartość w klatkach? 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@BGFray, Licznik FPS będzie pokazywał stałą wartość.

BGFray
Apprentice
Opcje

Pobrałem astro playroom, który obsługuje VRR. W informacjach o źródle HDMI mam podana rozdzielczość 4K oraz VRR, ale klatek nadal mam 60. Patrząc na zdjęcia innych osób, które grają w gry VRR ich klatki wynoszą od 70 w górę. Ktoś tez tak miał? Może kwestia jakiś ustawień?

image.jpg

image.jpg

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@BGFray, Kwestia oprogramowania. Firmware 1904 nie radzi sobie z VRR.

Raf1511
Explorer
Opcje

Wejdź w tryb bezpieczny konsoli i zmień w 2 ustawieniu o ile dobrze pamiętam HDCP chyba się to nazywa. Uruchom ponownie konsole problem z czarnym ekranem powinien ustapic

Mateusz40
Apprentice
Opcje
  • Mam identyczny problem jak BGfray z qe50qn91aat i cierpliwie czekam.. ogólnie mija już drugi miesiąc od wprowadzenia vrr w PS5 a w telewizorach bez zmian. Czy coś wiadomo kiedy będzie wydany nowy firmware?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Mateusz40, nie znamy żadnych dat, trzeba czekać. 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Milkovsky
First Poster
Opcje

Siemka, posiadam tv samsung QE55Q77TAT który obsługuje vrr jednak w ustawieniach ps5 wyskakuje komunikat ze tv nie obsługuje. Ktoś ma podobny problem lub wie jak to rozwiazac ?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Milkovsky, zapoznaj się z tym wątkiem, do którego przeniosłem Twój post.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Milkovsky  Nie znalazłem nic w sieci na tematy  VRR dla twojego modelu ale napisałem do ciebie wiadomość prywatną zerknij do niej. Czy masz najnowszy firmware wersja 2200?

https://www.samsung.com/pl/support/model/QE55Q77TATXXH/#downloads