03-09-2024 11:13 AM
Dzień dobry. Posiadam telewizor QE65Q77CATXXH zaktualuzowany do najnowszej wersji 1430. Mój problem polega na tym, że telewizor nie radzi sobie z niektorymi kolorami. W ciemnych scenach niektore fregmemty obrazu robią się jakby w negatywie (fioletowe), a w grach na playstation tam gdzie powinno być ciemno, zazwyczaj wszystko jest...czerwone. Dodatkowo np. W grze z czerwoną zasłoną, jest ona tak jak jakby w jakims filtrze - wszystkie te "zapikselowsne" fragmenty dodatkowo maja tzw "muszki" - migaja.
Czy to mozliwe ze na poczatku przy konfiguracji telewizora popsulem cos w ustawieniach (czy przywrocenie do ustawien pomoze?) Lub czy po prostu ktoras aktualizacja jest wadliwa (obilo mi sie cos o uszy) - a jesli tak to jak wrocic do pierwotnej wersji oprogramowania?
Dziekuje bardzo
Jakub
Dolaczam zdjecia ktore mam nadzieje odzwierciedlaja problem. Jesli chodzi o konsole to mam ja podlaczona oryginalnym kablem ps ps5 do gniazda hdmi 2 (oznaczone jako eARC).
03-09-2024 11:58 AM
Taki obraz masz tylko, kiedy do telewizora masz podłączoną konsolę?
Treści wideo w aplikacjach są w porządku?
Próbowałeś przepinać kabel HDMI do innego portu?
03-09-2024 12:06 PM
Dziękuję za odpowiedz. Obraz jest slaby zarowno w grze jak i podczas ogladania filmow z amazona (te zdjecia fioletowych zamiast czarnych cieni pochodzi z filmu). Co do konsoli wczesniej mialem podlaczona do innego portu - po zmianie na port oznaczony eARC ogolna grafika wydaje mi sie lepsza, ale problem czerwieni zamiast czerni pozostal.
03-09-2024 12:10 PM
W takim razie, skontaktuj się z infolinią, albo z czatem:
https://www.samsung.com/pl/support/contact/#contactinfo
Poproś o zdalne połączenie z telewizorem, niech go sprawdzą.
03-09-2024 12:50 PM
Skorzystalem z rady. Konsultantka znalazla bledy w oprogramowaniu i zdalnie zresetoeala ustawienia. Skonfigurowalem wszystko od nowa - niestety zadnych zmian.
03-09-2024 01:53 PM — edytowano 03-09-2024 01:54 PM
Spróbuj jeszcze wykonać test wideo z menu telewizora:
Ustawienia -> Pomoc techniczna -> Konserwacja -> Diagnostyka -> Test wideo.
Tam też kolory są nie takie?
Próbowałeś zmieniać ustawienia obrazu w ustawieniach eksperckich? Konkretniej ustawienie Z/C?
Chociaż po resecie wszystko powinno być na świeżo i bez takich artefaktów.
03-09-2024 02:07 PM
Tak robilem test video i test obrazu. Niestety tamte zdejecia sa jasne i wygladaja w porzadku. Bawilem sie chyba wsaystkim ustawieniami i niestety niektore ustawienia troszke popraiwaka sytuacje czerwieni, ale to nadal nie to.... Podsylam jeszcze video z filmu - w tych scenach widac jak bardzo problem wystepuje (fioletowe plamy)
03-09-2024 03:03 PM — edytowano 03-09-2024 03:04 PM
Podejrzewam, że skończy się to zgłoszeniem gwarancyjnym, kontaktowałeś się ze wsparciem i wysyłałeś im te filmy?
03-09-2024 03:19 PM
Tak ale w zasadzie wyslane przeze mmie filmy zignorowali. Jedynie jeszcze na jutro umowilismy rozmowe telefoniczna i w jakis sposob przez aparat mam im pokazac co sie dzieje...
03-09-2024 03:22 PM
Daj znać jak to jutro się skończy.