Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z HBO Max i Disney+

(Temat utworzony: 21-08-2022 05:05 PM)
4566 Wyświetlenia
sebczak
Explorer
Opcje
Witam, po ostatniej aktualizacji oprogramowania w TV QE50Q67TAU  do wersji 2303 mam duże problemy z działaniem HBO Max i D+. Problem polega na tym, że tylko w tych obu aplikacjach nie można uruchomić żadnego materiału do momentu restartu tv (odłączenie z prądu lub miękki reset z pilota) Na Disney jest mniejszy problem, bo po resecie jak stream uruchomi się to działa, natomiast HBO Max potrafi zawiesić tv lub zrestartować go. Ponadto często rwie obraz na HBO, jak z tv naziemniej gdy antena źle ustawiona. Ponowna instalacja aplikacji nie pomogła, odinstalowanie HBO też nie pomogło, kilka dni temu HBO zaktualizowało się do nowszej wersji ale nic to nie zmieniło. Pozostałe aplikacje działają bez problemu.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
51 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Anonymous User  Jaką masz wersję firmware w TV?  Czy TV jest połączony po WIFI czy LAN? Czy próbowałeś udostępnić Internet z telefonu?

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Telewizor połączony po WiFi, jak i LAN, i to samo ruter był wymieniany na nowy, bo zwiększałem prędkość internetu i problem na obu routerach ten sam co do Firmware to najnowsze i od tego momentu zaczęły się problemy… czyli jakiś czas temu, ale teraz to już jest przesada nie da się oglądać…
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Anonymous User  Domyślam się że masz wersje FW  2410 w TV?

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Tak
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Od kiedy masz ten problem? Czy zgłaszałeś do developera aplikacji HBO i Disney +?

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Kontaktowałem się z Disney+, jeżeli chodzi o problem z nieładowaniem się treści i trzeba restartować co jakiś czas telewizor, żeby treść się uruchomiła to znają problem, jeżeli chodzi o telewizory samsung i mają masowe na to zgłoszenie u siebie w dziale IT… Co do HBO I artefaktów obrazu i pikseli itp. trzeba wyłączyć contrast enhancer, bo on powoduje artefakty piksele u nich w treściach 4K…
Luk452
Explorer
Opcje
Witam, nie działa mi aplikacja. Loguje się normalnie, mogę wybrać dowolne wideo, ale potem nie ładuje obrazu. Jest tylko kręcące się koleczko. Ktoś miał z tym problem? Help..

Model: UE55KU6400
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Hej,

@Luk452 Myślę, że odłączenie od prądu na 30 sekund może pomóc. 

Ustaw też ręcznie DNS w opcjach sieciowych, a dokładniej 8.8.8.8. Po tej operacji wykonaj twardy reset telewizora, trzymając przycisk POWER na pilocie ponad 10 sekund.

Daj znać, czy pomogło 😉

mr Mad
Apprentice
Opcje

Witam wszystkich. 

Mam nietypowy problem z telewizorem

UE49MU6672U

Mianowicie z aplikacja Disney. Wszystko działa, odtwarza aż jakiś film/serial potrzebuje się zbuforować (obecnie oglądam na hotspot z telefonu czekam na montaż światłowodu) i w trakcie ładowania zacina się ikonka i tv sie restartuje. Czasami co 5 minut, czasami działa godzinę i nic się nie dzieje. Wina po stronie słabego internetu? Wydaje mi sie że raczej powinna wyskoczyć informacja z aplikacji że jest problem z internetem czy coś a nie ciągły restart urządzenia.