Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S95B czy to normalne? Artefakty co kilka minut przy używaniu przeglądarki

(Temat utworzony: 27-03-2023 09:34 PM)
1220 Wyświetlenia
JustTomek4
First Poster
Opcje

Witam, mam OGROMNY problem z telewizorem samsung s95b Oled, mianowicie czy to co dzieje się na tym telewizorze jest normalne? Dzieje się to raz na parę minut, co najlepsze tylko przy używaniu przeglądarki, netflix czy disney+ działają idealnie, czym to może być spowodowane? Testowałem 3 sieci WiFi i każdą ma ten problem co wyklucza problem sieciowy.

0 Like
10 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@JustTomek4  Czy możesz napisać coś się dzieje dokładnie zanim zostanie zatwierdzony twój film?

JustTomek4
First Poster
Opcje
Szarpie obraz okropnie, jakby były takie szumy, coś z tego gustu, jedynie zmienia się background że szarpie coś co było oglądane, dzieje się to raz na parę minut, tylko podczas oglądania w przeglądarce depositphotos_80510860-stock-photo-tv-damage-television-static-noise_1000008765_1679946204.jpg
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
lukaaso
Apprentice
Opcje

image

image

Jak włączam tv to widać na zdjęciu i co to jest? Uszkodzenie ? Miesiąc temu kupiłem nowy tv. 
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lukaaso, Problem występuje niezależnie od ustawień i wybranego źródła ? Takie coś może wskazywać na uszkodzenie płyty głównej.

lukaaso
Apprentice
Opcje
Ustawiłem cos obraz dalej nie pomogło. Dopiero pomogło wyłączyłem tv na kilka minut a potem włączyłem i wróciło normalne. To po raz czwarty
NikodemK
Expert
Opcje

Hej @lukaaso

Spróbuj w pierwszej kolejności odłączyć od telewizora wszelkie urządzenia zewnętrzne (dekodery/konsole) i odłączyć go z prądu na kilka minut, potem podłącz sam telewizor bez tych urządzeń, i sprawdź, czy zachowanie dalej się będzie pojawiać, jeżeli tak to zgłoś je do wsparcia technicznego, będą mogli zdalnie sprawdzić twój telewizor, a jeżeli to konieczne, przekażą również sprawę do serwisu.

https://www.samsung.com/pl/support/contact/

lukaaso
Apprentice
Opcje
Tak, robiłem i nawet też zresetowałem. Narazie wszystko działa. Myślę że wina oprogramowania.
0 Like
Piona1
Pioneer
Opcje

Witam, mam pytanie czy posiadając OLED S95B i wchodząc w ustawienia to menu jest też takie ziarniste? Część niebieskich pikseli jest jaśniejsza a część ciemniejsza? Czy jest to jednolity kolor. Podsyłam jak to u mnie wygląda 

IMG20231130123021.jpg

0 Like