Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

HDR w trybie FILMMAKER

(Temat utworzony: 03-12-2023 10:48 PM)
1547 Wyświetlenia
Romanek100
First Poster
Opcje

Witam,

Posiadam TV  UE55TU8502UXXH i ostatnio jak mi się nudziło zabrałem się za dopasowanie obrazu do różnych źródeł i trybów.  Jak wiemy czy nasz TV wyświetla obraz w HDR możemy łatwo sprawdzić klikając na "domek"  następnie całkiem w lewo i u góry w Trybie Obrazu widzimy "dodany" napis HDR. Jak wiemy symbol HDR włącza się we wszystkich trybach obrazu poza FILMMAKER. Proszę mi powiedzieć, czy ustawiając najlepsze wyświetlanie (tryb FILM i FILMMAKER) HDR w FILMMAKER jest dostępny, czy po prostu jest wyłączony i nie można go włączyć i jak sprawdzić czy HDR działa? 

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam

0 Like
4 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
Wpisz w przeglądarce np. film testowy HDR, pobierz i zobacz czy będzie HDR.
adrianp81
Journeyman
Opcje

Jesli masz wlaczony hdr to jest on wlaczony  w trybie filmmaker tez, tylko tv nie pokazuje ze jest wlaczony ale na 100% jest.

0 Like
Romanek100
First Poster
Opcje

Zatem odpowiadam. 
1. Trybu HDR w moim modelu nie można włączać. On po prostu jest odczytywany automatycznie jeśli jest wykorzystany  w filmie.
2. Mam wiele źródeł HDR (filmy, Netflix, Youtube) i jeśli włączę tryb "FILM" to owszem pokazuje, że jest włączony HDR i jest obsługiwany.

2. Hmm.. ja to jak taki "niewierny Tomasz" jak nie zobaczę to nie uwierzę. Czytałem o opcji auto HDR w trybie FILMMAKER, że jest ona na stałe zaimplementowana w tym trybie i po prostu jest. No ale powiedzcie sami, czy nie fajniej by było, żeby ot tak np. jak jest w TV Philips podczas włączania jakiegoś filmu 4K HDR itp. TV na sekundę np. u góry wyświetlał jakie "ulepszenia" są obsługiwane, lub żeby po prostu na stałe było to gdzieś wyświetlane. 
To takie moje przemyślenia.
Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam

0 Like