Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jasny zamglony, przydymiony obraz Canal+ 4K

(Temat utworzony: 10-06-2024 07:54 PM)
709 Wyświetlenia
Members_MPjBDIZ
First Poster
Opcje

Dzień dobry posiadam dekoder canal plus dualbox+ i telewizor QE85Q80CAT, problem jest z kanałem canal+4K jest przydymiony jasny obraz, w dekoderze ustawione tryb HDR/HLG zawsze , gdy dam opcje nigdy a potem zawsze obraz się poprawia kontrast kolor wszystko tak jak powinno być, gdy przełączę na inny kanał lub wyłączę tv i włączę obraz na canal+4k znów jest zamglony, problem występuje tylko na tym kanale inne programy wyświetla elegancko, na zdjęciu w tle widać właśnie ten jasny obraz 

1000010989.jpg

0 Like
6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_MPjBDIZ  Jaką masz wersję firmware w TV?  Czy sprawdzałeś jak wyglądają materiały z YT z HDR/HLG ?

Members_MPjBDIZ
First Poster
Opcje

1000010990.jpg

Tak, na YT wygląda to wzorowo

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_MPjBDIZ  Możliwe że problem jest po stronie dekodera skoro na innych źródłach jest ok.

patyczak
Black Belt 
Opcje
Jeśli materiały w Canal Plus wyświetlane są w Rec709, to włączenie trybów HLG/ HDR powoduje, że tak będzie wyglądać.
Members_MPjBDIZ
First Poster
Opcje

To jest jakiś żart już mnie ***** strzela z tym, czyli krótko mówiąc samsung nie dogaduje się z dekoderem, wyczytałem w necie że użytkownicy TvSony tez mają takie akcje

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_MPjBDIZ  napisał(a):

To jest jakiś żart już mnie ***** strzela z tym, czyli krótko mówiąc samsung nie dogaduje się z dekoderem, wyczytałem w necie że użytkownicy TvSony tez mają takie akcje

@Members_MPjBDIZAle nie jest to problem po stronie producenta TV a tylko dekodera skoro na innej marce jest tak samo. Chyba nie widziałeś jaki był nadawany program TVP 4K HDR/HLG na telewizji na ziemnej? To dopiero była porażka z jakością obrazu. Lepszy był obraz SD niż 4K.