Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z HBO Max i Disney+

(Temat utworzony: 21-08-2022 05:05 PM)
5157 Wyświetlenia
sebczak
Explorer
Opcje
Witam, po ostatniej aktualizacji oprogramowania w TV QE50Q67TAU  do wersji 2303 mam duże problemy z działaniem HBO Max i D+. Problem polega na tym, że tylko w tych obu aplikacjach nie można uruchomić żadnego materiału do momentu restartu tv (odłączenie z prądu lub miękki reset z pilota) Na Disney jest mniejszy problem, bo po resecie jak stream uruchomi się to działa, natomiast HBO Max potrafi zawiesić tv lub zrestartować go. Ponadto często rwie obraz na HBO, jak z tv naziemniej gdy antena źle ustawiona. Ponowna instalacja aplikacji nie pomogła, odinstalowanie HBO też nie pomogło, kilka dni temu HBO zaktualizowało się do nowszej wersji ale nic to nie zmieniło. Pozostałe aplikacje działają bez problemu.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
mr Mad
Apprentice
Opcje

Wszystko z powyższych (aplikacji Disney nie da się odinstalować, wyskakuje komunikat że aplikacji preinstalowanych nie można usuwać, dostępna jedyna opcja ponownej instalacji nic nie daje), oprogramowanie telewizora również zostało zaaktualizowane do najnowszej wersji za pomocą USB. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mr Mad Jak mi wiadomo to aplikacja Disney nie była fabrycznie dostepna.

Pozostaje jescze kontakt z Samsung aby sprawdzili czy nie jakiś błędów w TV.

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

mr Mad
Apprentice
Opcje

W tym modelu preinstalowany był Netflix, Disney, HBO, Player oraz YouTube, nie da się usunąć tych aplikacji. Kontakt z samsung nic nie daje - wina aplikacji. Kontakt z disney również - wina oprogramowania telewizora. Założyłem temat tutaj gdyż skorzystałem już z każdej możliwości pomocy, może jakiś użytkownik sobie z tym poradził bądź nakieruje mnie co dalej z tym zrobić. 

0 Like
WiesiekOld
Pioneer
Opcje

TV to UE55K7000SXXH VER 01

Nie chce mi się połączyć z HBO MAX. Na ekranie pojawia się duży napis HBO MAX i ..... dalej nic. Dotychczas pod napisem wyświetlały się takie kropki i po czasie logowałem się do serwisu. Robiłem różne cuda typu resety i nic. Na drugim TV Samsunga (starszym) aplikacja ta działa. Jak np. reinstalować aplikację bo na moich TV takiej opcji nie znajduję. Jest tylko Przesuń i Usuń.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@WiesiekOld  Czy w TV masz najnowszy firmware?

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE55KS7000SXXH/#downloads

Na stronie HBO MAX jest informacja o odinstalowaniu aplikacji i ponownej instalacji.

https://help.hbomax.com/pl-pl/Answer/Detail/000001263

WiesiekOld
Pioneer
Opcje

Aktualizacja automatyczna - obecna wersja 1260. Czy to znaczy że dla najnowszego firmware konieczna jest ta de/instalacja ?

0 Like
WiesiekOld
Pioneer
Opcje

C.D  Opcji odinstalowania aplikacji nie znalazłem. W zakładce APPS w Opcjach jest możliwość Usuń.  Czy to jest to samo ?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@WiesiekOld  napisał(a):

C.D  Opcji odinstalowania aplikacji nie znalazłem. W zakładce APPS w Opcjach jest możliwość Usuń.  Czy to jest to samo ?

Wybranie usuń, powinno całkowicie odinstalować aplikację.

WiesiekOld
Pioneer
Opcje

Mam też starszy i "chodzi".

0 Like