Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ARC

(Temat utworzony: 04-07-2021 07:59 PM)
7020 Wyświetlenia

Też mam ten problem

jaromlody
Journeyman
Opcje

Witam

Mam problem z ARC który pojawił mi się kilka dni temu. Przez półtora roku wszystko chodziło ok. 

Mój sprzęt to:

TV: QE55Q70RATTXXH

Saundbar: JBL BAR 5.1

Dekoder NC+: 4k UltraBox+

Sposób podłączenia: Dekoder podłączony jest z JBL kablem optycznym, a z TV HDMI. JBL podłączony jest z TV kablem HDMI przez port HDMI ARC zarówno w TV jak i JBL. 

Teraz najważniejsze problem:

Na TV pojawił mi się komunikat:

Odbiornik (HDMI)

Twoje urządzenie audio jest podłączone do portu, który nie obsługuje ARC. Podłącz urządzenie do portu HDMI4 (ARC)

Problem pojawił się z dnia na dzień. Wcześniej wszystko działało bez zarzutu.  Zmieniłem kabel HDMI łączący TV z JBL. Problem ten sam. Przywróciłem ustawienia fabryczne w TV,  Dekoderze i JBL bez rezultatu. 

Miał ktoś podobny problem??? 

0 Like
jaromlody
Journeyman
Opcje
U mnie problemu nie udało się rozwiązać.
0 Like
Kkaptur
First Poster
Opcje
A ja znalazłam problem
Odłączyłam dekoder nc i działa elegancko
0 Like
jaromlody
Journeyman
Opcje
To jak przekazujesz sygnal z dekodera nc+ do telewizora?
0 Like
Kkaptur
First Poster
Opcje
W tym problem ze inaczej nie da się podłączyć ale u mnie umowa kończy się w grudniu a kupiłam telewizję internetowa iptv więc jest mi nie potrzebny
0 Like
Młody Dziura
First Poster
Opcje

Znalazłem gdzieś na innym forum a miałem ten sam problem i pomogło:

"U mnie pomogła zmiana w ustawieniach dekodera 4k. W dekoderze wybierz ustawienia telewizora i w pozycji sterowanie telewizora wybierz TAK."

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Młody Dziura  Tu też pisaliśmy o tym.

Michal810
Apprentice
Opcje

Witam. Ja mam podobny problem z tym że u mnie dźwięk jest ale tylko 2.0 na programach i filmach z dźwiękiem 5.1 wcześniej dźwięk działał. Teraz jest tylko pcm 2.0 w czym może być problem? Kable hdmi różne podłączane. Stało się to z dnia na dzień. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Michal810   Napisz jaki masz dokładny model TV? Już o to ciebie się pytałem ale dalej nie podałeś?

0 Like
Michal810
Apprentice
Opcje

85qe67aau

0 Like
Michal810
Apprentice
Opcje

Q75qe67aau

0 Like