Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot smart control

(Temat utworzony: 04-08-2017 12:57 PM)
197196 Wyświetlenia
Maka1991
First Poster
Opcje

Witam po wymianie baterii jest probelm z pilotem. Telewizor można załączyć i wyłączyć pilotem natomiast nic innego już nie da się zrobić. Parowanie nie jest możliwe. Telewizor nie wykrywa pilota. 

Przejdź do rozwiązania
167 Odpowiedzi
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

Zadzwoń na infolinie z prośba o połączenie zdalne. Prawdopodobnie trzeba odświeżyć system w tv.

Theedoc82
Student
Opcje
Dziękuję pomogło :smiling-face: reset przez zdalną pomoc
Arti804
Student
Opcje

U mnie po wyjęciu bateri paruje za każdym razem ok działa pilot kilka sek bądź minut po czym się zawiesza i nie reaguje tv na pilota przywrócenie ustawień do fabrycznych nic nie dało poprosiłem również o pomoc techniczna zobaczymy czy to na zawsze wyeliminuje problem nawet nie wiem od czego i kiedy się pojawił problem...

0 Like
anita197
First Poster
Opcje

Rewelacja :smiling-face:   ja również miałam ten sam problem i jest ok .

Dziękuję za pomoc :smiling-face: oby więcej takich ludzi w sieci .

Pozdrawiam 

0 Like
T9m753
First Poster
Opcje
Witam. Czy dotelewizora ue55ru7172 można używać, sparować pilota smart control. Mam taki przy drugim telewizorze seri nu.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@T9m753  W modelach RU71XX nie można sparować pilota Smart Control od modeli RU74XX i Q można sparować pilota.

korusc
First Poster
Opcje

Ja mam podobny problem z pilotem smart control (chyba). Pilot sparowany poprawnie z dekoderem evobox od CP ale działa tylko z bardzo bliskiej odległości od telewizora ok. 80cm dalej juz niestety nie można zmieniać kanałów przy użyciu pilota smart, działa tylko vol +/-. Robiłem różne rzeczy: wymiana baterii w pilocie, wymieniłem kabel hdmi, reset ustawien telewizora i dekodera, reset telewizora przez zdalne wsparcie infolinii i wgranie najnowszego softu do tv. Probowalem też podpiąć inny dekoder od CP bo mam multiroom z dekoderem mini ale działa tak samo. Próbowałem na każdym porcie hdmi również na tym ARC. Co jeszcze można zrobić?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@korusc pilot smart ten, który komunikuje się z tv po bluetooth. Nie musisz kierować go w stronę telewizora.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
korusc
First Poster
Opcje

Wiem, ze pilot od TV kominikuje sie przez BT ale mimo to działa tylko z bliskiej odległości i nie wiem dlaczego a próbowałem juz chyba

wszystkich możliwości. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@korusc  Jak widać, w każdy temacie nie podałeś, jaki masz model TV, ale po opisie masz uszkodzony pilot.

0 Like