Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot smart control

(Temat utworzony: 04-08-2017 12:57 PM)
197109 Wyświetlenia
Maka1991
First Poster
Opcje

Witam po wymianie baterii jest probelm z pilotem. Telewizor można załączyć i wyłączyć pilotem natomiast nic innego już nie da się zrobić. Parowanie nie jest możliwe. Telewizor nie wykrywa pilota. 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
chudybws
Student
Opcje

Jednak problem powtarza się co kilka dni.

EDIT: Pilot wgl przestał się parować nawet po całej nocy odłączonego tv. 

Przyczyna? Wpięty moduł BT w port USB ktory musiał zakłócać sygnał wbudowanego BT.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

167 Odpowiedzi
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @Maka1991

Rozumiem, że posiadasz pilota typu Smart. Czyli pilota, który większość funkcji komunikuje telewizorwi porzez złącze Bluetooth. Jedyną opcją wysyłaną przez podczerwień to funkcja włącz/wyłącz. Z tego powodu po wymianie bateri, bądź resecie telewizora może być konieczne sparowanie urządzenia z odbiornikiem.
Co roku sposób parowania w kolejnych rocznikach modelowych się zmienia, więc abym mógł podpowiedzieć konkretnie musiałbyś podać model urządzenia.
Zazwyczaj jak otworzysz klapkę do wymiany baterii to nad ich gniazdami będzie w materiale pilota wytłoszona instrukcja parowania.
wales
Student
Opcje
Mam podobny problem tyle że parowanie nie działa. Nie znajduje pilota.

Jakieś pomysły?
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @wales;

Jaki model telewizora i pilota posiadasz?
0 Like
wales
Student
Opcje

@KarolW

Telewizor 49M5602

Pilot:

IMG_0154.JPG

0 Like
Aro17
Voyager
Opcje

Witam,

Weź smartfona, otwórz aplikację aparatu fotograficznego. Zbliż do obiektywu w telefonie pilota i naciskaj przyciski w pilocie oglądając w tym samym czasie ekran telefonu. Jeśli pojawią się "błyski" diody to pilot jest sprawny. Ten sposób dotyczy wszystkich pilotów.

0 Like
KarolW
Pathfinder
Opcje

hej @Aro17

Ten sposób zadziała tylko na klasyczne piloty, wysyłające sygnały przez podczerwień. Na piloty typu Smart, ze wzgledu na komunikację przez BT, nie zadziałają.  W tych pilotach tylko funkcja zasilania - Włącz/Wyłącz  oraz przy sterowaniu urzadzeniami zewnętrznymi jako pilot uniwersalny (dla nowszych odbiorników)  działa przez podczerwień. 

0 Like
MarcelP
First Poster
Opcje
Miałem identyczny problem. W pilocie smart control działo tylko włącz/wyłącz, reszta opcji niedostępna... Dodatkowo podczas próby parowania wyświetlał się komunikat "Niedostępny". Rozwiązaniem był reset ustawień telewizora: Menu --> Pomoc Techn. --> Diagnostyka --> Resetuj.
Mario42
First Poster
Opcje

Mam podobny problem as smart pilotem, dziala tylko czerwony przycisk włącz/włącz. Próbowałem restartu na tv ale nadal nie działa. Prosze o pomoc model tv:UE49MU6500 i remote smart

control: BN59-01274A 

0 Like
MateuszS
Navigator
Opcje

Cześć 

Zapoznaj się z tematem: Parowanie (Podłączenie) pilota Smart Control.

Pozdrawiam
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!