04-08-2017 12:57 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam po wymianie baterii jest probelm z pilotem. Telewizor można załączyć i wyłączyć pilotem natomiast nic innego już nie da się zrobić. Parowanie nie jest możliwe. Telewizor nie wykrywa pilota.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
02-01-2020 10:43 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
02-01-2020 10:49 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Co ciekawe, to mogę zmieniać tym pilotem kanały jak odłącze dekoder i kabel sat podłącze bezpośrednio do tunera dvbs, wtedy tv wyszukuje dostępne kanały satelitarne np. FTA i jest OK. Działa wtedy bez zarzutu z kilku metrów, z drugiego pokoju nawet więc obstawiam, ze pilot jest sprawny.
07-01-2020 09:12 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Przypominam, że jest to oficjalne forum producenta, zatem wszelkiego rodzaju dyskusja, która nakłania do działań będących przyczyną utraty gwarancji jest zabroniona. Dyskusja o tego typu działaniach została usunięta z tematu.
@ZuzannaN @MichałM zapoznajcie się z tematem i sprawdźcie, czy można zaproponować tu jakieś rozwiązanie.
Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
07-01-2020 10:13 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jesli jestem właścicielem produktu to kiedy opuszczę tv i rozboje matryce też stracę gwarancję a więc wszystko robimy na własną odpowiedzialność i nie popełniamy przestępstwa pozdrawiam.
07-01-2020 10:17 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@szacher Ale naruszacie regulamin.
09-01-2020 06:50 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A jak punkt regulaminu dla małej???
09-01-2020 09:05 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@szacher "dla małej???"
Skoro założyłeś konto i zacząłeś się udzielać, to znaczy, że zapoznałeś się treścią regulaminu i zobowiązałeś się do przestrzegania jego zapisów.
Skoro zadajesz takie pytanie, to znaczy, że tego nie zrobiłeś.
Przed dalszą dyskusją, pisaniem i zadawaniem takich pytań, proponuję to uczynić.
Czytanie, nie boli.
10-01-2020 12:05 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam.
Chciałbym podzielić się wiedzą nt problemu z komunikacją pilota smart control (silver) z dekoderami sat. Rozmawialem z konsultantem z infolinii wsparcia technicznego Samsung i dowiedziałem się, że pilot smart faktycznie działa prawidłowo tylko do max odległości 1 do 2 metrów. Mój działa do odległości max 1 metr. Podobno problem jest firmie znany. Dostałem tez info, ze w starszych TV czyli 2017 i starsze piloty smart lub te numeryczne nie miały tego problemu. Podobno zwracano się z tym problemem do inżynierów w firmie ale na obecną chwile nie jest to rozwiązane i niewiadomo czy bedzie. Jak dla mnie to nonsens, nowsze powinno być lepsze. Jak można zepsuć coś co działało w starszych modelach. Nie mieści mi się to w głowie... Między innymi po to kupiłem taki TV z takim pilotem zeby uwolnic się od innych pilotów a tu niespodzianka...
10-01-2020 12:43 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@korusc Jak sam napisałeś, że pilot działa z kilku metrów po odłączeniu dekodera czy możesz podać markę i model tego dekodera ?
10-01-2020 12:44 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@korusc nie będę oceniał odpowiedzi konsultanta. Korzystam z tego pilota i według mojej wiedzy komunikuje się on z tv kanałem BT. Sterowanie dekoderami, a przynajmniej tak jest w moim przypadku [platforma C+] realizowane jest po HDMI, czyli odległość od samego dekodera nie ma znaczenia.
Zasięg BT to ok. 10 metrów i to się sprawdza. Będąc w innym pokoju lub innym poziomie w domu mogę swobodnie sterować tv i przełączać kanał w dekoderze.
Spróbuj ponownie sparować pilota z tv. Jakoś nie chce mi się wierzyć, aby zasięg po BT został tak skrócony.
Jeżeli masz mozliwość, sprawdź działanie swojego pilota w jakimś salonie rtv, ewentualnie sprawdż jak wyglada działanie tych pilotów od innych tv. Być może twój pilot ma jakąś wadę i trzeba będzie go naprawić lub wymienić.