Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot smart control

(Temat utworzony: 02-01-2020 12:07 PM)
11342 Wyświetlenia
Maka1991
First Poster
Opcje

Witam po wymianie baterii jest probelm z pilotem. Telewizor można załączyć i wyłączyć pilotem natomiast nic innego już nie da się zrobić. Parowanie nie jest możliwe. Telewizor nie wykrywa pilota. 

167 Odpowiedzi
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

Zadzwoń na infolinie z prośba o połączenie zdalne. Prawdopodobnie trzeba odświeżyć system w tv.

Theedoc82
Student
Opcje
Dziękuję pomogło :smiling-face: reset przez zdalną pomoc
Arti804
Student
Opcje

U mnie po wyjęciu bateri paruje za każdym razem ok działa pilot kilka sek bądź minut po czym się zawiesza i nie reaguje tv na pilota przywrócenie ustawień do fabrycznych nic nie dało poprosiłem również o pomoc techniczna zobaczymy czy to na zawsze wyeliminuje problem nawet nie wiem od czego i kiedy się pojawił problem...

0 Like
anita197
First Poster
Opcje

Rewelacja :smiling-face:   ja również miałam ten sam problem i jest ok .

Dziękuję za pomoc :smiling-face: oby więcej takich ludzi w sieci .

Pozdrawiam 

0 Like
T9m753
First Poster
Opcje
Witam. Czy dotelewizora ue55ru7172 można używać, sparować pilota smart control. Mam taki przy drugim telewizorze seri nu.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@T9m753  W modelach RU71XX nie można sparować pilota Smart Control od modeli RU74XX i Q można sparować pilota.

korusc
First Poster
Opcje

Ja mam podobny problem z pilotem smart control (chyba). Pilot sparowany poprawnie z dekoderem evobox od CP ale działa tylko z bardzo bliskiej odległości od telewizora ok. 80cm dalej juz niestety nie można zmieniać kanałów przy użyciu pilota smart, działa tylko vol +/-. Robiłem różne rzeczy: wymiana baterii w pilocie, wymieniłem kabel hdmi, reset ustawien telewizora i dekodera, reset telewizora przez zdalne wsparcie infolinii i wgranie najnowszego softu do tv. Probowalem też podpiąć inny dekoder od CP bo mam multiroom z dekoderem mini ale działa tak samo. Próbowałem na każdym porcie hdmi również na tym ARC. Co jeszcze można zrobić?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@korusc pilot smart ten, który komunikuje się z tv po bluetooth. Nie musisz kierować go w stronę telewizora.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
korusc
First Poster
Opcje

Wiem, ze pilot od TV kominikuje sie przez BT ale mimo to działa tylko z bliskiej odległości i nie wiem dlaczego a próbowałem juz chyba

wszystkich możliwości. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@korusc  Jak widać, w każdy temacie nie podałeś, jaki masz model TV, ale po opisie masz uszkodzony pilot.

0 Like