Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot smart control

(Temat utworzony: 04-08-2017 12:57 PM)
200653 Wyświetlenia
Maka1991
First Poster
Opcje

Witam po wymianie baterii jest probelm z pilotem. Telewizor można załączyć i wyłączyć pilotem natomiast nic innego już nie da się zrobić. Parowanie nie jest możliwe. Telewizor nie wykrywa pilota. 

Przejdź do rozwiązania
167 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@TomoZed Zdalnie nie ma możliwości sprawdzenie jedynie tylko sparowanie z innym TV lub innym pilotem.

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

A jest naładowany na maxa? Jeśli to smart (solarny) to spróbuj doładować po kablu i zobaczy czy to coś da...

PS. Próbowałeś resetu samego pilota? https://www.youtube.com/watch?v=XvF5iWTyoKU

0 Like
TomoZed
First Poster
Opcje
A czy serwis nie moze się połączyć z tv i sprawdzić?
0 Like
TomoZed
First Poster
Opcje
Tak. Naładowałem na maksa na kablu. A jak zrobic reset samego pilota?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@TomoZed  Oczywiście że może się połączyć ale nie uda mu się sprawdzić gdzie jest problem.

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Zobacz ten filmik na YT, który podałem- minuta 2:25 :smiling-face:

0 Like
Ltynk
First Poster
Opcje

Miałem to samo odstrzała się wszystko zaprogramowało i działało przez Bluetooth jako że można było sterować z innego pokoju później coś się zepsuło nic nie funkcjonowało Po ponownym sparowaniu mówię to o dekoderze Polsatu i Oki nie domowym Onkyo można nie można było ustawić dopiero za którymś razem można było przełączać kanały i tak samo sterować głośnością w kinie domowym ale to było tylko z bliskiej odległości i mi przykładowo z innego pokoju już nie można było tego zrobić a więc kombinowałem żeby było jak wcześniej czyli przez Bluetooth Panowie jest rozwiązanie Trzeba zrestartować pilot względem telewizora a mianowicie sparować go z powrotem z telewizorem wciskając dwa przyciski u mnie to jest ty pilocie ten po prawej stronie Play i strzałka zawracająca wcisnąć na raz przytrzymać 3 sekundy pilot nie będzie działał wyłączyć i włączyć telewizor telewizor znajdzie pilot sparuje się z telewizorem i generalnie wtedy chyba pilot jest ma ustawienia fabryczne że tak tą nazwę i w tym momencie trzeba od nowa sparować pilot z dekoderem czy też innym urządzeniem u mnie od razu zadziałało jak to już wcześniej napisałem tak jak wtedy gdy kupiłem telewizor czyli od strzała Mam nadzieję że pomogłem

0 Like
evao09
Pathfinder
Opcje
Cześć, banalne pytanie, jak zwiększyć glosnosc w tv? 

image
mam taki pilot

0 Like
PiotraS02
Explorer
Opcje
Pewnie przycisk tam gdzie jest + a na dole - przesuń w górę:)
0 Like
szen
Explorer
Opcje
Masz plus i minus guzik delikatnie do przodu nie wciskając