Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot smart control

(Temat utworzony: 04-08-2017 12:57 PM)
196929 Wyświetlenia
Maka1991
First Poster
Opcje

Witam po wymianie baterii jest probelm z pilotem. Telewizor można załączyć i wyłączyć pilotem natomiast nic innego już nie da się zrobić. Parowanie nie jest możliwe. Telewizor nie wykrywa pilota. 

Przejdź do rozwiązania
167 Odpowiedzi
evao09
Pathfinder
Opcje
O dziękuję @PiotraS02 @szen
gooosik
First Poster
Opcje
Witam, mam problem z pilotem smart ..nie włącza I wyłącza dodatkowych urządzeń tj dekodera cyfrowego polsatu kanały w nim zmienia, tylko nie wyłącza przy gaszeniu tv a cały czas to działało i taka sama sytuacja z kinem domowym też samsung
W ustawieniach testowych pilota wszystko jest poprawnie ...gotowe do użycia, a jednak coś nie tak jest, proszę o pomoc, dziękuję
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gooosik  Czy masz włączoną opcję HDMI-CEC Anynet+? 

0 Like
Members_iTfrHtb
First Poster
Opcje

Witam posiadam TV samsung 65KS700 lecz zepsol się pilot smart .Jak skonfigurować teraz reciver aby był dźwięk w głośnikach? Konfiguracja prosi o smart pilot.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_iTfrHtb  Czy chodzi Ci o dźwięk w głośnikach TV czy na innym urządzeniu?

0 Like
Members_iTfrHtb
First Poster
Opcje

Część dzięki za odpowiedz.Chodzi o dźwięk w  5 plus 1 kino domowe . Już puściłem po optyku ,ale wolałbym po qhdmi.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_iTfrHtb, Rozumiem, że bez pilota nie możesz dostać się do potrzebnych ustawień ? Najprościej będzie wymienić pilot lub spróbować obsłużyć TV za pomocą aplikacji SmartThings, jeśli jest obsługiwana.

KevinWWL
First Poster
Opcje
Mam problem z pilotem do tv qe65qn85batxxh pilot to BN59-01385D,a mianowicie chodzi o parowanie pilota z tv bo żeby go sparować to muszę go trzymać przy samym odbiorniku z prawej strony tv na dole odległość to ok 1cm nie więcej wtedy się paruje ale działa po podczerwieni,bo jak zasłaniam panel podczerwieni pilota to nie działa i nie działa mikrofon który działa czasami jak pilot jest 1cm od nadajnika podczerwieni tv. Jak go paruje według instrukcji samsunga tona tv wyskakuje komunikat bluetooth szukam urządzeni, a później że nic nie znalazło. Bluetooth tv jest sprawne bo bez problemu łączy soundbar po bt i słuchawki po bt. Wina musi być pilota i jego bt ,a może można go zresetować ale jak ? Proszę o pomoc z góry dziękuję
0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

@KevinWWL mi pomogło info z tego filmiku - pod koniec :smiling-face:

https://www.youtube.com/watch?v=XvF5iWTyoKU

0 Like
KevinWWL
First Poster
Opcje
Dzięki Abisai78 wrócę z pracy to sprawdzę i dam znać czy pomogło.Trochę nie ładnie że strony Samsung że nie ma na ich stronach ja zresetować nowe piloty typu solar,nawet ciężko znaleźć dokładne instrukcję do niektórych ich sprzętów,jak i nie piszą co daje nowego aktualizacja,np mam soundbar samsung hw-q700a po aktualizacji obsługuje chromecast a tego nie piszą tylko trzeba pół dnia kopać w necie
0 Like