Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot smart control

(Temat utworzony: 04-08-2017 12:57 PM)
196921 Wyświetlenia
Maka1991
First Poster
Opcje

Witam po wymianie baterii jest probelm z pilotem. Telewizor można załączyć i wyłączyć pilotem natomiast nic innego już nie da się zrobić. Parowanie nie jest możliwe. Telewizor nie wykrywa pilota. 

Przejdź do rozwiązania
167 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Abisai78 Wcześniejszych modelach reset wykonuję się tak samo jak robiło się parowanie.

Pilot..jpg

-BOSS-
Student
Opcje

Cześć,

Mam tv z 2019 Q Led Q67R i pilot smart control jak na zdjęciu.

Powiedzcie mi prz cyfrowej tv HBB tv gdzie mam szukać/wcisnąć czerwony guzik aby uruchomić funkcję ?

20220130_205307.jpg

20220130_205323.jpg

0 Like
-BOSS-
Student
Opcje

Dodam że przyciskając przycisk numeryczny z kolorowymi kropkami nic to nie daje...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@-BOSS-  Nie na wszystkich kanałach można uruchomić przez czerwony przycisk.

Jak Ci zależy na tym HbbTV to kup sobie klasyczny pilot.

20220130_205323.jpg

-BOSS-
Student
Opcje

Dzięki. U mnie trzeba było 2x wcisnąć klawisz nr i na tym w tym kanale zadziałał mi klawisz z kropką niebieską a nie czerwoną. Ale działa. Thx. 

0 Like
api33
First Poster
Opcje
Witam
Mam problem z telewizorem jak w pilocie są baterie telewizor traci obraz i robi się czarny ekran natomiast jak wyciągnę baterie z pilota pokazuje się logo samsung i ekran działa.
Co mogę zrobić?
0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

@api33  Poszukaj info czy można zresetować pilota. Nie wiem jaki masz rodzaj, ale mój Smart Remote (ten bez baterii, z modułem solarnym) ma instrukcję tutaj: https:// www.youtube.com/watch?v=XvF5iWTyoKU (zobacz 2:25)

0 Like
TomoZed
First Poster
Opcje
Cześć,
Mam problem z pilotem do samsung the frame 2022r. DIala tylko z bliska i do tego trzeba celowac w one connect box. Robiłem restart całego tv i łączyłem od nowa pilot i nic nie pomogło. Co może być przyczyną tego?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
TomoZed
First Poster
Opcje
Te opcje wszystkie sprawdzone i nie pomaga. Czy jest możliwość sprawdzenia zdalnie co może być przyczyną?
0 Like